Zaalvoetballers Excelsior’31 zwijnen in Denekamp

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 zwijnen in Denekamp

Zaalvoetballers Excelsior’31 zwijnen in Denekamp

Samenvatting DZZV/Voicedata 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben maandagavond de uitwedstrijd bij DZVV/Voicedata in Denekamp met 1-3 gewonnen. Deze wedstrijd tussen de nummer drie en vier op de ranglijst kwam pas erg laat op gang. Het slecht spelende Excelsior’31 kwam deze avond met de schrik vrij door een goedkope strafschop, die benut werd door Arnaud Baan. Door deze overwinning sluit Excelsior’31 weer aan bij de top van de ranglijst en voert het de druk op koploper ESA uit Arnhem op.

Na de eerste nederlaag van het seizoen, vorige week tegen ESA, stond de derby tegen DZVV/Voicedata uit Denekamp op het programma. DZVV/Voicedata is al jaren een subtopper in de Hoofdklasse F en zeker in Denekamp een moeilijk te bespelen tegenstander. Ook zij waren het seizoen goed begonnen en nog ongeslagen voorafgaand deze wedstrijd.

Na een ruststand van 0-0 was het wachten op het eerste doelpunt. Uit een lange uitworp van de keeper van DZVV/Voicedata kwam de thuisploeg op voorsprong. Het slap spelende Excelsior’31 kwam maar niet los en het duurde tot twee minuten voor tijd dat Arnaud Baan, na een combinatie met Maarten Postma, de 1-1 kon aantekenen.

Na een actie van een aanvaller van DZVV/Voicedata Denekamp claimde DZVV/Voicedata een strafschop; de scheidsrechter floot na een vermeende overtreding van Excelsior’31-doelman Marien Baan, binnen de cirkel. De scheidsrechter had de gele de kaart al in de hand, maar bedacht zich op het laatste moment om onverklaarbare reden. Hij legde de bal alsnog buiten de cirkel en uit de vrije trap werd niet gescoord.

In de laatste minuut legde de scheidsrechter de bal wel op de stip bij een soortgelijke situatie aan de andere kant, na een duikelpartij van Maarten Postma. De aanstaande bruidegom, Arnaud Baan, benutte de strafschop koeltjes; 1-2.

Toen de keeper van DZVV/Voicedata mee ging voetballen onderscheidde doelman Marien Baan van Excelsior’31 zich door een aantal fantastische reddingen. In de slotminuut profiteerde Nathan Oraile ook nog eens van het feit dat de keeper van DZVV/Voicedata mee ging voetballen. Hij bepaalde de eindstand op 1-3.

Volgende week donderdag speelt Excelsior’31 thuis tegen Sparta Enschede. In de Reggehal in Rijssen zal er dan om 20.00 uur worden aangevangen.

Doelpunten Excelsior’31 1: Arnoud Baan 2x, Nathan Oraile

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Arnaud Baan, Agassi Daneljan, Gilano Samangoen, Nathan Oraile, Maarten Postma en Rick Harbers

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon dinsdag 1 oktober 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers