Vier op een rij voor zaalvoetballers Excelsior’31 2

Foto bij Vier op een rij voor zaalvoetballers Excelsior’31 2

Samenvatting Excelsior'31 2 - WSV 2, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 speelde gisteravond haar vijfde competitiewedstrijd in de Hoofdklasse G. Nadat het team de competitie startte met een nederlaag, boekte het gisteren de vierde zege op rij. In sporthal de Reggehal waren zij ditmaal WSV 2 met 4-2 de baas.

Het team van coach Ichtus Rahanra startte, net als vorige week tegen FC Eibergen, uitstekend aan de wedstrijd. Binnen zes minuten voetballen stond er al een 2-0 stand op het scorebord. Henk Lankamp brak de ban door attent te reageren op een bal die via de keeper terug kwam. Amper een minuut later was het aanvoerder Arend Baan die de 2-0 aantekende. Hij kreeg op de rand van de cirkel heel iets ruimte van oud-zaalvoetbalinternational Anouk Roest, en schoot snoeihard via de onderkant van de lat binnen.

Niet veel later zette Geert Slagman, die bediend werd door Jan Borghuis, de 3-0 ruststand op het scorebord. Een terechte ruststand, want Excelsior’31 was heer en meester.

Na rust veranderde het spelbeeld, hoewel Excelsior’31 in eerste instantie direct een grote kans om zeep hielp. Na een vlijmscherpe counter ging men met twee man alleen op de keeper van WSV af. Dit moest de 4-0 zijn, maar Tom Kamphuis ging voor eigen succes, in plaats van de bal af te geven. Overigens werd deze counter uitstekend opgezet door dezelfde Tom Kamphuis.

Niet veel later kreeg Excelsior’31 de 3-1 om de oren, een echte zaalvoetbalgoal; diepe spits inspelen, inlopen en een knal hard en hoog in de touwen. WSV rook haar kans en ging op jacht naar de 3-2. Echter, pakte even later een speler van WSV een domme gele kaart (opzettelijk hands) en kon deze voor twee minuten aan de kant gaan zitten. Voor Excelsior’31 een uitstekende mogelijkheid om via deze man-meer situatie onder de druk van WSV uit te komen en zelf te gaan scoren. Helaas liet men dat laatste na en bleef de marge twee doelpunten.

Twaalf minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Een knappe individuele actie van de nummer 11 van WSV, ronde deze spelers af met een snoeiharde punter onderkant lat en via de rug van keeper Joost Overeem verdween de bal in het doel; 3-2.

Na de 3-2 golfde het spel over en weer. WSV met kleine kansen op de gelijkmaker, Excelsior’31 met kansjes om de marge weer te verdubbelen. Naar mate de tijd vorderde moest WSV meer risico nemen. Excelsior’31 speelde dit vijf minuten voor tijd prima uit via wederom een messcherpe counter, die afgerond werd door Arend Baan; 4-2. In een alles of niets poging wisselde WSV de keeper in voor een vijfde veldspeler, maar dit leverde in de laatste minuten van de wedstrijd geen doelpunten meer op.

Excelsior’31 mag zich nu minimaal voor één dag koploper noemen. Een prima prestatie van het tweede team, wat als doelstelling handhaving heeft. Maar zoals het nu gaat, kijken de spelers en staf stiekem verder omhoog. Maandag a.s. staat er een zware uitwedstrijd op het programma. Men neemt het dan in Arnhem om 21.00 uur op tegen ESA 2.

Doelpunten Excelsior’31 2:
Arend Baan (2x), Henk Lankamp en Geert Slagman

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2:
Joost Overeem (keeper), Arend Baan, Henk Lankamp, Remco Haan, Tom Kamphuis, Geert Slagman, Rick Harbers, Niek Haase en Jan Borghuis