Klik hier voor de samenvatting van Berkum 2 - Excelsior'31 2 (met dank aan Jan Nijkamp)

Wilco Nieuwenhuis (K), Simon Baysoy, Nick Haase(Robin Schar), Gert-Jan Schultink, Kevin Troost, Marco Stegeman, Stephen Jansen(Ali Aydogan), Coen Vloedgraven, Marco ten Bolscher, Jelte van der Berg, Frank Averesch

Wissels: Robin Schar, Ali Aydogan en Danny Schoenmaker

Eerste nederlaag voor Excelsior’31 2 een feit
Zaterdag stond de 5e competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Excelsior’31 2 kon als trotse koploper naar Zwolle afreizen voor het treffen met subtopper Berkum 2. Op het hoofdveld van vv Berkum werd om 12.00 afgetrapt.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk hoe het spelbeeld er uit ging zien. Berkum groef zich in en stonden met het volledige elftal op hun eigen helft. Excelsior’31  mocht proberen  zich hier doorheen te voetballen. In de eerste 10 minuten lukte dit nauwelijks, het tempo lag daarvoor te laag.

In de 10e minuut zorgde een fout achterin voor een scherpe counter van Berkum. Deze werd direct afgemaakt en zo liepen we na 10 minuten al achter de feiten aan. Na het tegendoelpunt, bleef het spelbeeld hetzelfde. Excelsior’31 kwam gedurende de eerste helft steeds beter in hun spel.

Bij vlagen werd met een goed en snel combinatievoetbal de enorme muur aan verdedigers over hoop gespeeld. Hieruit werden een aantal prima kansen gecreëerd, echter was de scherpte voorin niet voldoende aanwezig. Vlak voor rust had Berkum vanuit een snelle counter zelfs op 2-0 kunnen komen, maar gelukkig gebeurde dit niet.

Na de rust voerde Excelsior’31 het tempo nog verder op en er werden een aantal kleine mogelijkheden gecreëerd, dit leverde geen doelpunt op. In de 53e minuut kwam Berkum eindelijk een keer over de middenlijn en het was direct gevaarlijk.

Bij ons achterin werd mis getast en Berkum pakte dit cadeautje graag uit, 2-0. Hierna een dubbele wissel Ali en Robin kwamen in het veld voor Nick en Stephen. Marco Stegeman werd doorgeschoven naar de spits, om daar als aanspeelpunt te fungeren.

In de beperkte ruimte die er was, werd aardig gecombineerd, wederom kregen we goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, helaas wou het vandaag niet lukken. Berkum kwam er via de counter nog een aantal keren aardig uit, maar dit leidde niet meer tot doelpunten.

In de 90e minuut viel toch nog de 2-1. Marco ten Bolscher controleerde de prima pass van Gert-Jan en schoot knap raak. Er kwamen nog 6 minuten blessuretijd bij, maar ondanks de druk op het doel van Berkum, viel de gelijkmaker niet.

Al met al loonde vandaag de verdedigende tactiek van Berkum, Excelsior’31 2 kon hier vandaag onvoldoende tegen over zetten en dus is de eerste nederlaag een feit. Ondanks de nederlaag staat Excelsior’31 2 nog altijd wel aan kop in de reserve Hoofdklasse.

Volgende week thuis om 11.30 uur tegen AZSV.