Lamber Voortman tot ridder ‘geslagen’

Foto bij Lamber Voortman tot ridder ‘geslagen’

Lamber Voortman tot ridder ‘geslagen’

Bron: klik hier 
RIJSSEN - Lamber Voortman is maandagavond onderscheiden voor zijn vele maatschappelijke bemoeienissen. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg van burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten de bijbehorende versierselen overhandigd.

Vanavond nam voorzitter Lamber Voortman afscheid van het bestuur van Excelsior’31, een functie die hij vervuld heeft vanaf 2003. Maar ook daarvoor was Lamber Voortman al jarenlang actief voor deze voetbalvereniging. In 1970 begon hij als jeugdleider en al snel kwam hij in het jeugdbestuur. Daaruit stroomde hij door naar het bestuur van Excelsior ´31. In deze lange reeks van jaren heeft hij veel betekend voor Excelsior´31, met haar 1700 leden één van de grootste verenigingen in Rijssen en wijde omgeving.

Lamber was één van de drijvende krachten, die er voor zorgde dat de club heel goed draait, dat het eerste elftal topklasse zaterdagvoetbal speelt met de juiste spelers, en dat de vereniging goed geoutilleerd kan spelen op onder andere kunstgrasvelden.

Naast zijn inzet voor Excelsior’31 is Lamber Voortman ook al jarenlang bestuurslid van het Centraal Overleg Hoofdklasse van de KNVB en sinds 2011 ook penningmeester van de CVT, Coöperatieve Vereniging Topklasse. Deze landelijke activiteiten zijn van belang voor alle topklasse verenigingen en daarin is hij nauw betrokken bij zaken als de totstandkoming van de promotievoorwaarden voor de Jupiler League, de capaciteit van stadions en accommodaties en het hebben van betaalde spelers op de loonlijst. Deze laatste functie blijft hij bekleden, ook na zijn afscheid van het bestuur van Excelsior’31.

Ook op andere vlakken in de samenleving was Lamber Voortman actief. Vanaf 1985 was hij 6 jaar lang administrateur van de Commissie van Beheer van de Gereformeerde Kerk in Rijssen. Verder was hij van 1996 tot 2005 bestuurslid van de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn, waar hij een zeer actieve rol heeft gehad in de totstandkoming van de nieuwbouw van Reggesteyn in Rijssen.

Nadat Lamber Voortman zich meer dan 40 jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor Excelsior’31 vindt hij dat het tijd is geworden plaats te maken voor de volgende generatie en in de ledenvergadering van 7 oktober 2013 neemt hij dan ook afscheid van het bestuur.

Zijn grote maatschappelijke verdiensten op lokaal en nationaal niveau en zijn inzet voor de samenleving bleven niet onopgemerkt. Een voordracht voor een Koninklijke Onderscheiding mocht erin resulteren dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd Lamber Voortman te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hofland heeft hem vanavond de versierselen uitgereikt tijdens eerder genoemde ledenvergadering, vanavond, in de oude kantine van Excelsior’31.

 

Kalender icoon dinsdag 8 oktober 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers