Zaalvoetballers Excelsior’31 2 pakken in slotfase punt in Arnhem

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 pakken in slotfase punt in Arnhem

Samenvatting ESA 2 - Excelsior'31 2, met dank aan Marc Velthuis

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft afgelopen maandag, in Arnhem, met 3-3 gelijkgespeeld tegen ESA 2, na een rustand van 2-1.

Coach Ichtus Rahanra moest het deze avond doen zonder de afwezigen Tom Kamphuis, Niek Haase en Geert Slagman. Als vervangers waren Maarten Postma en Agassi Daneljan bij de wedstrijdselectie gehaald.

Excelsior’31 begon sterk aan de wedstrijd en creëerde in de beginfase al aantal grote kansen. Helaas wist men deze niet te verzilveren. Zelfs niet, nadat het tot tweemaal toe met twee man alleen voor de keeper verscheen. En als er dan niet gescoord wordt, doet de tegenstander dat wel, niet één keer maar twee keer, waardoor Excelsior’31 na vijftien minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aankeek. Arend Baan bracht enkele minuten voor rust de stand terug tot 2-1. Deze robuuste verdediger met scorend vermogen wist een vrije trap prima binnen te schieten.

Na rust wist ESA de marge weer te verdubbelen, waardoor Excelsior’31 lange tijd tegen een 3-1 achterstand aankeek. In de laatste tien minuten van de wedstrijd zette Excelsior’31 pas echt aan, en creëerde het een aantal goede kansen. Vijf minuten voor tijd was het Maarten Postma die de aansluitingstreffer voor rekening nam, waarna Rick Harbers drie minuten voor tijd, via beide palen, de 3-3 binnen schoot. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

Volgende week donderdag speelt het team een thuiswedstrijd. In sporthal de Reggehal komt dan om 21.00 uur ZVV/Sparta 2 uit Nijkerk op bezoek.

Doelpunten Excelsior’31 2: Arend Baan, Maarten Postma en Rick Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Rick Harbers, Henk Lankamp, Maarten Postma en Agassi Daneljan

Coach: Ichtus Rahanra