Excelsior'31 toont veerkracht en verslaat Katwijk in tumultueus duel (4-2)

Foto bij Excelsior'31 toont veerkracht en verslaat Katwijk in tumultueus duel (4-2)

Excelsior'31 toont veerkracht en verslaat Katwijk in tumultueus duel (4-2)

Klik hier 221 foto's (copyright www.excelsior31.nl) 

Klik hier voor de samenvatting op Excelsior'31 TV. De beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews (met Arjan Kok, Denis Mahmudov en Hans van Dijkhuizen) door Bert Bosschers.




Excelsior'31 - Katwijk: 4-2 (1-0)



Verslag met dank aan Martin Klaassen

Na de nederlaag van Excelsior’31 in -en tegen Spakenburg, stond er een thuisduel met een tegenstander van formaat op het schema: Algeheel Landskampioen Katwijk. Een ploeg die, hoewel het een betere start van de competitie had gewenst, veel kwaliteit herbergt.

Excelsior’31 greep de kans aan de supporters weer voor zich te winnen. Een verdiende 4-2 zege volgde. Daar ging echter, zoals wel vaker gebeurt als Excelsior’31 het speelveld betreedt, genoeg aan vooraf. Spanning en sensatie: het publiek kreeg een kleurig palet voorgeschoteld met alles wat voetbal kan bieden.

Het was Katwijk, spelend in een nieuw uittenue, dat als eerst gevaarlijk werd. Vooral de dode spelsituaties zorgden voor veel gevaar. Na een kwartier spelen was het spits Joost Leonard, die uit een vrije trap rakelings voorlangs kopte. Even later moest Arjan Kok handelend optreden. Hij voorkwam met een vliegensvlugge reflex, dat Excelsior’31 een tegen een vroege achterstand aan zou kijken.



De reflex was de opmaat voor een fantastisch optreden van de doelman. Hij gaf, na de deceptie van een week terug, het beste antwoord dat hij kon geven. Hij hield op meerdere momenten in de wedstrijd het team op de been.

Na de rode kaart voor Katwijk-speler Jerghinio Sahadewsing, (na een vermeende elleboog in het gezicht van Adi Draganovic) was het Excelsior’31 dat het heft in handen nam én de score opende. Het was Denis Mahmudov, die een fantastische pass van Mark Bloemendaal - die de bal over de verdediging plaatste-, op waarde schatte.

Katwijk-keeper Atam Koroglu had het nakijken op het schot van Excelsiors topschutter. Net voor rust, een fase waarin Excelsior’31 onrustig speelde, werd het elftal ook tot 10 gereduceerd. John Lubbers ging, met al geel op zak, aan de zijkant van het veld stevig het duel in. Een tackle op de bal of niet, de scheidsrechter beoordeelde de actie als buitensporig en trok een directe rode kaart.

Na rust ging bij zowel Excelsior’31 als Katwijk de turbo erop. Het was geen moment rustig. Een minuut na rust was het Niek Davina die Denis Mahmudov fraai vrij voor Koroglu zette. Een tegen een was Denis Mahmudov opnieuw de baas: 2-0.

Wie vervolgens even het toilet zou bezoeken en zeven minuten de tijd zou nemen, had de 2-1 en 2-2 gemist. Donny Van Oijen zijn afstandsschot werd van richting veranderd en viel binnen. Daarna was het Dylan Vosskühler die opzichtig aan het shirt van Joost Leonard trok. Penalty: 2-2 Robbert Susan.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden, ook door de afwezigheid van twee spelers, de ruimtes steeds groter. Zowel Katwijk en Excelsior’31 kregen volop de mogelijkheid hiervan te profiteren. De aanvallend ingestelde voetballers van Excelsior’31 deden dit het beste.

De creativiteit van Mark Bloemendaal kwam volledig tot uiting en ook de van een blessure teruggekeerde Niek Davina (hij verving vroeg in de wedstrijd de geblesseerd geraakte Amanuel Isa) pakte als vanouds de rol van regisseur van het middenveld op. Ze wisten de voorwaartsen veelvuldig goed te bedienen.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de rasvoetballers Hakim Ezafzafi en Denis Mahmudov. Draganovic creëerde op de rand van het zestienmetergebied een kans voor Ezafzafi. Hij omspeelde vervolgens Koroglu: 3-2. Vervolgens liet Ezafzafi zien dat hij precies weet wanneer hij de bal op Mahmudov moet geven.



Mahmudov maakte een prachtige loopactie en werd precies op tijd aangespeeld. Een vrije doorloop en de bekroning volgde: 4-2. Blije gezichten op het veld en langs de lijn. De ene week is de andere (gelukkig) niet.

Scoreverloop:

32. 1-0. Denis Mahmudov, 46. 2-0, Denis Mahmudov, 49. 2-1, Donny Van Oijen. 54. 2-2. Robbert Susan (pen), 71. 3-2 Hakim Ezafzafi, 86. 4-2, Denis Mahmudov.

Gele kaarten: John Lubbers, Dylan Vosskuhler, Niek Davina, Adi Draganovic (Excelsior'31) Tuinfort (Katwijk)

Rode kaarten: 16. Jerghinio Sahadewsing (Katwijk) 44. John Lubbers (Excelsior'31)

Opstelling Excelsior '31: 
Arjan Kok, Dylan Vosskuhler, John Lubbers, Andreas Davids, Adi Draganovic, Mark Bloemendaal, Amanuel Isa (23. Niek Davina), Gerald Ten Hove (81. Niels ten Hoeve), Denis Mahmudov, Robert Wilens (71 Marco Aydin), Hakim Ezafzafi

Opstelling Katwijk:
Atam Koroglu, Rydell Tuinfort, Robbert Susan (63. Jeffrey Jongeneelen), Dwight Krolis, Michael Owel (63. Danny Guijt), Paul de Lange, Joost Leonard, Donny van Oijen, Romano de Jonge (79. Martijn Gootjes), Donny Rijnink, Jerghinio Sahadewsing

Later meer! 


 

Kalender icoon zondag 13 oktober 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers