12. Danny Schoenmaker
14. Nick Haase
15. Stephen Jansen

Wedstrijdverslag gemaakt door Mats Knol
Excelsior'31 2 is, na de nederlaag van vorige week, weer op goede koers voor de periodetitel. Half 12 trapten we af voor de wedstrijd tegen AZSV. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag zijn aanwezig.

Vanaf het begin was het onrustig aan beide kanten, met het balbezit voor Excelsior'31 2. Dit leidde nog niet tot echte grote kansen. Tot in de 14e minuut: na een prima genomen corner van Frank Averesch weet Gert-Jan Schultink uit de kluts het net te vinden. Hij schiet beheerst de 1-0 binnen.

Excelsior'31 2 neemt in de beginfase duidelijk de overhand tegen een AZSV dat zich terug laat zakken op eigen helft en wacht op de counter.

Excelsior’31 wacht met goed positiespel op het juiste moment om de spitsen te bereiken. Deze speelwijze leverde een kleine kans op voor Frank Averesch, maar de keeper stopt. Op het moment dat AZSV gevaarlijk dreigt te worden is het Marco Stegeman die met een uitstekende verdedigende actie het gevaar weet af te wenden.

Marco Stegeman, die direct vooruit kijkt en de spitsen zoekt, weet met een mooie steekbal Marco ten Bolscher oog in oog met de keeper van AZSV te zetten. Marco ten Bolscher schiet koelbloedig de bal in de lange hoek en geeft de keeper het nakijken. 2-0 voor Excelsior'31 2.

Ook hierna blijft Excelsior'31 2 goed positiespel spelen. Het houdt de bal rustig in de ploeg. Dit levert dan meteen weer een kans op voor Frank Averesch. Na een voorzet van Ali Aydogan weet hij helaas het net niet te vinden. Ook Jelte van der Berg krijgt een mogelijkheid om Excelsior'31 2 op de 3-0 te zetten. Jelte van der Berg sluipt het 16 meter gebied binnen, schiet, maar stuit helaas op de keeper van AZSV.  De rebound is voor Marco Stegeman. Hij kopt de bal net over.

In de 36e minuut komt AZSV er na een counter uit. De spitsen van AZSV loerden op deze momenten. Randje buitenspel en AZSV schiet de 2-1 binnen. De scheidsrechter blaast op zijn fluitje, Excelsior'31 2 gaat met opgeheven hoofd en een 2-1 voorsprong de rust in.

Ook na de rust heeft Excelsior'31 2 het meeste balbezit en zakt AZSV veel in. In de 54e minuut ruimt Coen Vloedgraven het veld voor Danny Schoenmaker. In de 60e minuut is het Jelte van der Berg die met een uitgemeten steekbal Marco Ten Bolscher de 16 meter in stuurt. Marco die wel raad weet met zo’n bal, schiet met z’n rechterbeen de bal in de korte hoek. 3-1.

AZSV levert veel strijd, maar dit levert nauwelijks grote kansen op. Excelsior'31 2 weet zich er goed onderuit te voetballen. Dit levert ook tot 2 keer toe een kans op voor Simon Baysoy, die helaas de kansen onbenut laat. In de 78e minuut is het AZSV dat nog aandringt en een vrije bal op de paal schiet. Het blijft 3-1.

In de 80e minuut verlaat Ali Aydogan het veld voor Stephen Jansen. Excelsior'31 2 weet de wedstrijd goed uit te spelen. De scheidsrechter blaast op zijn fluit.

Einde wedstrijd. Excelsior’31 2 – AZSV 2 3-1.