Zaalvoetballers Excelsior’31 koploper na knappe zege in Dronten

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 koploper na knappe zege in Dronten

Samenvatting ASVD 1 - Excelsior'31 1met dank aan Marc Velthuis

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben maandagavond uitstekende zaken gedaan. Zelf won het de moeilijke uitwedstrijd bij koploper ASV Dronten met 2-4. Directe concurrent ESA uit Arnhem verloor bij subtopper DZVV/Voicedata met 7-6. Het is een memorabele week voor coach John Baas en Alidus ter Harmsel. Na het teleurstellende gelijkspel van afgelopen week, thuis tegen Sparta Enschede, zat iedereen in zak en as. Een paar dagen later is men koploper en kan het over twee weken de eerste periode pakken.

Zonder de afwezigen Arnoud Baan, Jan Borghuis en Agassi Daneljan (niet de minsten) trad Excelsior’31 in Dronten aan met een gelegenheidsformatie. Met als uitstekende vervangers Henk Lankamp, Tom Kamphuis en Rick Harbers kwam het er op neer dat Excelsior’31 met de complete aanval van het tweede team speelde. Excelsior’31 kwam echter ook met deze spelers uitstekend voor de dag. Het werd duidelijk waarom het zo belangrijk is dat ook het tweede team van Excelsior’31 op hetzelfde niveau (Hoofdklasse) uitkomt; kwantiteit is kwaliteit.

ASV Dronten stond voor deze wedstrijd bovenaan de ranglijst en liet zien een sterke ploeg te hebben. Na balverlies achterin kwam Excelsior’31 dan ook op achterstand. Acht minuten voor rust kantelde de wedstrijd. Sander Kwintenberg maakte de belangrijke gelijkmaker, waarna Tom Kamphuis Excelsior’31 op voorsprong schoot na goed doorgaan van Henk Lankamp; ruststand 1-2.

Na de rust was het nieuwkomer Nathan Oraile die met twee doelpunten de wedstrijd besliste. Over zijn eerste treffer werd nog lang nagepraat. Of de bal nu op de kruising kwam, of in de winkelhaak of op de stang daarachter? De beelden van cameraman Jan Nijkamp van Multivideo zullen nog vaak afgedraaid moeten worden, maar de scheidsrechter keurde de schitterende treffer goed. Na een gele kaart van Gerald Keizer werd het in de slotfase nog even lastig, maar de 2-4 zege werd niet meer uit handen gegeven.

Door deze overwinning is Excelsior’31 gedeeld koploper en kan het over twee weken thuis, tegen VSCO’61, in de Reggehal de eerste periode binnenhalen. Aanstaande maandag staat de naar voren geplande wedstrijd (uit periode 3) tegen datzelfde VSCO’61 in Elburg op het programma.

Aankomende donderdag (17 oktober) zal Excelsior’31 eerst nog in actie komen in de strijd om de beker. Dan zal in de Reggehal Topklasser HHC 1 om 20.00 uur de tegenstander zijn. Aansluitend zal het succesvolle tweede team het om 21.00 uur opnemen tegen ZVV/Sparta 2.

Doelpunten Excelsior’31: Nathan Oraile 2x, Sander Kwintenberg, Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Tom Kamphuis, Rick Harbers en Henk Lankamp

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel