Zaalvoetballers Excelsior’31 verslaan topklasser HHC Hardenberg in bekerduel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verslaan topklasser HHC Hardenberg in bekerduel

Samenvatting bekerduel Excelsior'31 1 - HHC 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft donderdagavond ook haar tweede wedstrijd van deze week winnend weten af te sluiten. Na maandagavond al knap bij ASV Dronten te hebben gewonnen, werd nu HHC aan de zegekar gebonden. In deze derby, die gespeeld werd in de strijd om de beker, wond Excelsior’31 er geen doekjes en won met maar liefst 7-2. Door deze overwinning gaat Excelsior’31 nu zowel in de competitie als in hun bekerpoule aan de leiding. Door het uitstekende doelsaldo maakt het nu een goede kans om door te gaan in de strijd om de beker.

Nadat een aantal weken geleden al een knap resultaat werd gehaald tegen een topklasser (gelijkspel bij de huidige koploper Robur et Velocitas in Apeldoorn), liet Excelsior’31 ook deze avond zien uitstekend opgewassen te zijn tegen tegenstanders van dit formaat. Weliswaar is HHC geen hoogvlieger in deze klasse, maar toch weten ze zich elk jaar weer te handhaven in de klasse boven de hoofdklasse, waarin Excelsior’31 uitkomt.

Met Henk Lankamp op de positie van de geblesseerde Jan Borghuis had Excelsior’31 een aantal prachtige aanvallen. Voor de rust waren Maarten Postma en Sander Kwintenberg doeltreffend, waardoor de ruststand 2-1 was. Na de rust speelde Excelsior’31 misschien wel de beste helft van dit seizoen tot dusver. Vooral een combinatie tussen Gilano Samangoen en Agassi Daneljan was oogstrelend, maar trof net geen doel. Na doelpunten van revelatie Nathan Oraile (twee maal) en opnieuw Maarten Postma, mocht Gerald Keizer op zijn oude dag ook nog twee keer de zoete smaak van het scoren proeven. Door deze 7-2 zege gaat Excelsior’31 nu ruim aan de leiding in hun bekerpoule. Over een paar weken zal Excelsior’31 voor de beker nog op bezoek gaan bij de studenten van VV Drienerlo in een poging om een ronde verder te komen en evenals de veldtak een mooie tegenstander te loten.

Komende maandag reist Excelsior’31 af naar Elburg voor het competitieduel tegen VSCO’61. Om met hun coach te spreken; mooi dat het zo kan! Deze wedstrijd is een wedstrijd om de derde periode. De week erop kan op donderdagavond 31 oktober de eerste periode gewonnen worden bij een zege op hetzelfde VSCO’61, dat dan naar Rijssen komt.

Doelpunten Excelsior’31 1: Nathan Oraile 2x, Maarten Postma 2x, Gerald Keizer 2x, Sander Kwintenberg

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Arnoud Baan, Agassi Daneljan en Henk Lankamp

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel