G-Team succesvol bij toernooi DES: 3 keer winst en de penaltybokaal!

Foto bij G-Team succesvol bij toernooi DES: 3 keer winst en de penaltybokaal!

G-Team succesvol bij toernooi DES: 3 keer winst en de penaltybokaal!

Verslag met dank aan Martin ter Harmsel

Foto's met dank aan Marc Nieuwenhuis (begeleiding)

G-Team geeft visitekaartje af bij toernooidebuut 
Zaterdag was het dan eindelijk zover! Ons eerste toernooi. Spanning en slapeloze nachten waren bij vele aanwezig (geweest). Om kwart voor 9 verzamelden we op De Koerbelt. Niemand had zich afgemeld dus konden we met het hele team afreizen naar Haaksbergen, volgens Nick. Het werd Nijverdal, dat was ook prima.

Eenmaal daar aangekomen werd er direct omgekleed en warmgelopen. Het enthousiasme spatte er vanaf de eerste minuut af. Om 10 voor half 11 was het dan eindelijk zover, onze eerste echte wedstrijd. Tegen DES.

Strakke koppies en trillende handjes vormden het decor op het veld. Deze spanning was ook goed te merken in het begin van de wedstrijd, binnen de kortste keren stonden we met 2-0 achter. Maar daar kwam de Excelsiorspirit naar boven, nooit opgeven. Michiel tekende voor de 2-1 en Tom schoot de 2-2 op het bord. Spanning ten top, ging er iemand winnen? En wie? Michiel gaf nog een keer alles en knalde Excelsior’31 langs DES. 3-2.




Bam! Dat gaf een goed gevoel, onze allereerste wedstrijd hadden we zojuist gewonnen. Ongeloof en blijdschap, we waren beter dan we dachten dat we waren.

Na fatsoenlijk op adem te zijn gekomen stond daar de 2e wedstrijd op het programma, een andere basis in het veld. Onder de bezielende coaching van de zestigers (Ab, Jos en Henk) knalden we er vol tegen aan. Michiel had de kick van scoren te pakken, hij maakte er weer twee.

Maar met alleen doelpunten kom je er natuurlijk niet. We hadden een perfect middenveld staan. Onder andere Jannie, Angelien, Maarten, Clen en Jacco toonden zich ware spelverdelers. Achterin stond het werkelijk als een huis, met Erik en Marc als centrale verdedigers had Wouter als keeper het soms erg rustig. Maar als hij dan moest optreden dan was dit ook op fabuleuze en katachtige wijze.

Kortom, u leest het, de tweede wedstrijd werd op de slofjes gewonnen van Haaksbergen.

Weer een feestje natuurlijk, 2 wedstrijden, 6 punten! Magnifiek, iedereen die mee was naar Nijverdal glimde van trots. Voor de laatste wedstrijd moesten we nog penalty’s schieten op een hele goede keeper van DES. Dit ging voortreffelijk. De meeste voetballers knalden de bal zonder problemen achter de keeper.

Toen kwam het einde van het toernooi alweer in zicht, nog 1 wedstrijd te gaan. Ommen was ditmaal de tegenstander. Gelukkig kon het team en Michiel de goede lijn voortzetten. Ommen had een zeer goede keeper, maar niet goed genoeg voor ons.



Michiel schoot de 1-0 tussen zijn benen door (koekoek) en de 2-0 was zo goed geplaatst dat de keeper er alleen maar naar kon kijken. 2-0 winst. Ab floot samen met zijn collega’s 3 fantastische wedstrijden, zonder onsportief gedrag en met veel respect en vooral vreugde!

Na het omkleden was het dan zover, de prijsuitreiking. Een keurige tweede plaats in het toernooi, omdat ons doelsaldo net wat minder was dan de winnaar. Maar niet getreurd, er was wel een prijs voor ons, namelijk de penaltybokaal! Bij ons eerste toernooi gelijk een prijs pakken, geweldig!

Wij bedanken vv DES voor de gastvrijheid en de ouders en verzorgers voor de hulp. Ook een applausje voor onze trainers, die alles weer keurig voor elkaar hadden. Maar het grootste applaus gaat toch gewoon naar onszelf, want wij hebben super gevoetbald vandaag!

G-Team!

Kalender icoon maandag 21 oktober 2013 / G-voetbal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers