Excelsior 31 2 verstevigt koppositie met ruime winst op DZC'68 2

Foto bij Excelsior 31 2 verstevigt koppositie met ruime winst op DZC'68 2

DZC'68 2 - Excelsior'31 2: 0-4

Verslag door Marco Stegeman
Zaterdag 25 oktober stond de uitwedstrijd tegen DZC'68 2 op het programma. Nog nagenietend van de vorige overwinningen begonnen we met frisse moed aan de wedstrijd, in de hoop op een goede start. In de eerste helft speelden we zeer matig en waren te druk om gaten te vinden in de handbalopstelling van de tegenstander, in plaats van ons eigen spelletje te spelen. Ruststand 0-0. In de rust werd erop gehamerd: rustig te blijven en niet te geforceerd te zoeken naar de 1-0 en gewoon ons eigen spelletje te spelen.

In de 2e helft kwamen we steeds beter in ons spel. DZC'68 2 had veel overtredingen nodig om ons af te stoppen. Na 60 minuten moest DZC'68 2 verder met 10, na een 2e gele kaart. Vanaf dat moment waren we heer en meester (voor zover we dat nog niet waren). In de 75e minuut was het dan ook raak via Frank Averesch, die koel binnen schoot na een goede combinatie met Jelte van der Berg en Danny Schoenmaker. Dat zorgde toch wel voor een opluchting.

In de 81e minuut werd het 2-0, opnieuw door Frank Averesch. Samen met Yorick Callhoven combineerde hij goed door de verdediging. We waren net weer bezig toen in de 84e minuut toen Marco Stegeman de bal van Yorick kreeg (opnieuw). Daarmee kwam de 3-0 op het scorebord te staan.

De 4-0 volgde in de 89e minuut. Yorick's schot werd gekeerd door de keeper, waardoor Frank simpel zijn 3e van de middag binnen kon tikken. We  hopen deze lijn door te trekken op weg naar het kampioenschap!

Maar eerst gaan we volgende week proberen te winnen van HHC Hardenberg 2. We kunnen dan de periodetitel pakken.