Excelsior'31 3 - Nieuwleusen 2 (1-0) 1-0

Opstelling Excelsior’31 3:
Rene Kamphuis (k), Joey Gerritsen Mulkes, Niek bakker, Ruben Willems, Jacco Vis, Luèn Mensink (Simon Kool), Robert Harbers, Sjors van Gerresheim (Niek Gerritsen), Jeroen Dangremond, Theun Brandriet (Mark Seppenwoolde), Laurens Harbers.

Verslag door Joey Gerritsen Mulkes
Na een week zonder voetbal waren we klaar voor de thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen. We speelden zelfs op het hoofdveld. Vooraf werd ons verteld om in het eerste kwartier aftastend te werk te gaan. We begonnen desondanks fel aan de wedstrijd en waren gelijk de bovenliggende partij.

Na een te korte terugspeelbal bij Nieuwleusen kwam Theun één op één met de doelman. Deze keerde de bal goed en in de rebound kreeg Tuute (Jeroen Dangremond) de bal er ook niet in. Nieuwleusen hanteerde veelal de lange bal maar werd nauwelijks gevaarlijk. We speelden de bal goed rond en dit leverde een aantal mooie aanvallen op. Zo kwam de bal bij Laurens die even keek en de bal strak voorzette. Deze werd door de verdediger van Nieuwleusen in eigen goal verwerkt, 1-0! Na de voorsprong bleven we goed combineren en hebben tot aan de rust geen kans weggegeven.

In de 2e helft ging Nieuwleusen iets meer druk zetten. De lange bal leverde wel meer gevaar op. Daarbij speelde de wind een belangrijke rol. Een corner voor Nieuwleusen werd binnengekopt maar gelukkig ging deze onderkant lat uit het doel.

De aanval erna kregen we de bal niet weg uit de eigen zestien meter en had de Nieuwleusen spits hem voor het intikken. Door goed keeperswerk van René bleven we op voorsprong. We zaten in een moeilijke fase en creëerden te weinig. Niek Bakker voorkwam ook nog een tegendoelpunt, door de bal van de lijn (via de paal) uit het doel te halen. We werden in de counter nog een aantal keer gevaarlijk, maar zonder resultaat.

De laatste tien minuten was het aan beide kanten ‘pompen of verzuipen’. We hielden goed stand en na het laatste fluitsignaal waren de 3 punten binnen.