Excelsior’31 2 zaal grijpt net naast periodetitel

Foto bij Excelsior’31 2 zaal grijpt net naast periodetitel

Excelsior’31 2 zaal grijpt net naast periodetitel

WESTERVOORT - Vrijdagavond heeft het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 de uitwedstrijd tegen Sportclub Olympic 1 gespeeld. Een zeer belangrijke wedstrijd, aangezien Excelsior’31 bij winst kans maakte om de eerste periodetitel te veroveren in de Hoofdklasse G. Daarvoor moest concurrent Gonemo/Redox, dat door een beter doelsaldo de beste papieren had, wel punten verliezen. Ondanks de 2-4 overwinning kon Excelsior’31 2 het succes van ‘het eerste’ niet evenaren. Gonemo/Redox maakte de favorietstatus waar en won met 7-1.

De Rijssenaren verschenen met een ietwat gewijzigd team aan de aftrap. Tom Kamphuis en Arend Baan konden niet aanwezig zijn. Daan Kreijkes, sterspeler van het derde, werd als vervanger opgeroepen.

Excelsior’31 begon wat onwennig aan de wedstrijd. Sportclub Olympic creëerde enkele gevaarlijke kansen. Aanvankelijk kon Joost Overeem het doel schoon houden, maar uiteindelijk moest hij toch capituleren op een schot vanaf de zijlijn: 1-0. Het was alsof het tamme Excelsior’31 wakker werd geschut. Het ontdeed zich van de schroom en begon te voetballen, de tegenstander onder druk te zetten en kansen te creëren. En met resultaat. Daan Kreijkes punterde van afstand op de goal. Mede dankzij de keeper verdween de bal in het netje: 1-1. En daar bleef het niet bij. Door enkele keren gevaarlijk uit te breken, bleef het kansjes krijgen. Vlak voor rust kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan Excelsior’31 2. Het schot van Rik Harbers werd half geblokt door de muur. Remco Haan reageerde alert en kopte de bal binnen. Vlak daarna klonk het rustsignaal: 1-2.

Na de coachende woorden van Ichtus Rahanra begon Excelsior’31 goed aan de tweede helft. De hoofdrol was weggelegd voor Geert Slagman. Hij veroverde de bal op eigen helft, begon een rush langs de linkerkant van het veld en passeerde met een subtiele voetbeweging de keeper: 1-3. Maar het mooiste moment moest nog komen. Een mislukte aanval leek een kans te worden voor Sportclub Olympic, ware het niet dat Daan Kreijkes ingreep. Hij schoof zijn been uit, veroverde de bal en gaf de bal strak op Geert Slagman. Met een sublieme stiftbal tekende hij voor zijn tweede treffer: 1-4.

Ondertussen werd de sfeer steeds grimmiger in Westervoort. De tegenstander ging fysiek spelen, iets wat de scheidsrechter goed terugfloot. Na de zoveelste overtreding trok hij een gele kaart, en vanwege verbaal geweld gaf hij direct de tweede gele kaart, dus rood. Een ideale kans voor de Rijssenaren om de score verder uit te breiden. Maar de jonge ploeg slaagde hier niet in. Door balverlies te leiden, kreeg het zelfs een goal tegen: 2-4. Maar de zege kwam niet in gevaar.

Door deze overwinning sloot Excelsior’31 2 de eerste periode uitstekend af. Tegen alle verwachtingen in staat het nu gedeeld eerste. Met aanvallend voetbal bestookt het tegenstanders en wint het punten. Coach Ichtus Rahanra kan, net als de spelers, tevreden terug kijken.

Doelpunten Excelsior’31 2: Geert Slagman (2x), Remco Haan, Daan Kreijkes

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Remco Haan, Rick Harbers, Geert Slagman, Henk Lankamp, Niek Haase en Daan Kreijkes

Coach: Ichtus Rahanra

Kalender icoon zaterdag 2 november 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers