Periodetitel prooi voor Excelsior’31 2

Foto bij Periodetitel prooi voor Excelsior’31 2

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp

Verslag door coach Bram Freie
Zaterdag 2 november kon Excelsior’31 2 de periodetitel pakken. Middels een moeizame 2-0 zege op HHC Hardenberg 2 lukte dit. Door wederom puntverlies van de concurrentie, is de koppositie verder verstevigd: 21 punten uit 8 wedstrijden. Het gat met de directe achtervolgers is inmiddels 5 punten, een mooi begin van een nog een lang seizoen.

Excelsior’31 2 trad aan in de volgende opstelling:
Patrick Loohuis, Robin Schar, Gert-Jan Schultink, Reno Timmerman, Danny Schoenmaker, Simon Baysoy, Coen Vloedgraven, Marco Stegeman ©, Jelte van de Berg, Niels ten Hoeve en Frank Averesch

Op de bank begonnen Nick Haase, Yorick Calkhoven, Ali Aydogan en Stephen Jansen

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Excelsior’31 2 het spel moest maken vandaag en dat HHC voor een puntje naar Rijssen was gekomen. Een rol die Excelsior’31 2 normaal gesproken goed ligt. In het eerste kwartier werden direct 3 prima kansen gecreëerd.

Niels en Robin vonden beiden de doelman van HHC op hun weg. Na een foutieve terugspeelbal kwam de rechtsbuiten oog in oog te staan met Patrick. Gelukkig voor ons schoot hij de bal voorlangs. Even later kwam HHC weer gevaarlijk door, maar ook dit keer ging hij er niet in. De lat stond Hardenbergs geluk in de weg. Excelsior’31 speelde te slordig en kwam niet door de muur van verdedigers. De terechte ruststand was 0-0.

In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde: veel balbezit voor de Rijssenaren en een af en toe gevaarlijk counterend HHC. Beide ploegen kwamen een aantal keren goed weg, door matig afwerken van de spitsen. In het laatste kwartier ging Excelsior’31 achterin 1 op 1 spelen en werd Marco Stegeman doorgeschoven naar de spitspositie. Samen met Niels, Frank en de ingevallen Yorick moest hij daar spreekwoordelijk oorlog gaan maken. We hoopten dat de bal toch nog goed ging vallen, zodat we 3 punten konden bijschrijven in plaats van 1.

Het duel leek echter toch af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. In de 89e minuut viel de bal alsnog goed. Het geluk van de koploper, zullen we maar zeggen. Simon ging geweldig door en wist de bal af te leveren bij Marco. Hij schoot de bal hard in de korte hoek, onder de keeper van HHC door: 1-0. In de blessuretijd ging HHC op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor ontstond er ruimte achter de verdediging.

Frank wist hier prima van te profiteren. Hij passeerde zijn tegenstander en werd vervolgens neergelegd in “de 16”. Vanaf 11 meter knalde hij de bal onthoudbaar in de hoek, 2-0. Een zwaarbevochten, maar al met al, wel een terechte overwinning. Al had het vandaag ook de andere kant op kunnen vallen. De eerste periode is dus binnen, nu is het zaak deze lijn door te zetten.

Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen DVS’33 2.

We spelen om 11.30 uur op het hoofdveld.