Foto bij Excelsior'31 geeft tegen ONS Boso Sneek een zeker lijkende zege uit handen (2-2)

Klik hier voor een interview met Sandor van der Heide (speler ONS BOSO Sneek).

Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van het duel, op Excelsior'31 TV (gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews met Hans van Dijkhuizen en Andreas David door Leon Simons).

Excelsior'31 - ONS Boso Sneek: 2-2 (2-0)

Verslag met dank aan Martin Klaassen

Na de oorwassing van afgelopen week tegen GVVV (0-4), werd al in de eerste minuten duidelijk dat Excelsior'31 zich grandioos wilde revancheren. Promovendus ONS Boso Sneek was in de eerste helft een speelbal van de ploeg van Hans van Dijkhuizen. Excelsior'31 gebruikte de aanwezige kwaliteiten uitstekend: het speelde fris, geconcentreerd, gevarieerd en kreeg veel kansen.

Na amper twee minuten stond topscorer Denis Mahmudov al vrij voor doelman Landlust. De doelman kreeg de bal tegen zich aangeschoten. Excelsior'31 beloonde zichzelf zes minuten later wel met een voorsprong.

Een prachtige dieptepass van Andreas David bereikte Hakim Ezafzafi. Hij nam de bal mee en liet ONS-doelman Ivan Landlust kansloos: 1-0.

Het kwartier dat hierop volgde had de met PEC Zwolle meetrainende Mahmudov zichzelf nog meer op een voetstuk kunnen plaatsen. Maar in plaats van het upgraden van zijn doelpuntentotaal, liet hij voor hem doorgaans 'zekere doelpunten', aan zijn en Excelsior'31s neus voorbij gaan. De scherpte was er, één-op-één voor doelman Landlust, niet. In de 26e minuut liet hij zien dat de aanhouder wint. Na opnieuw een fraaie aanval over veel schijven werd het 2-0.

Dit was ook de ruststand. Comfortabel, maar gezien het spelbeeld een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Voor het aantal doelpogingen was haast een telraam nodig. Het povere ONS Sneek mocht de handen dichtknijpen met slechts twee tegendoelpunten.

In plaats van een wervelend Excelsior'31, kregen de toeschouwers de tweede helft een compleet andere kant van het team te zien. Men zag een team dat de regie weggaf en deze door slordig spel maar moeilijk terug kon krijgen.

ONS pakte Excelsior'31 aan en troefde de Rijssenaren af in gretigheid. De thuisploeg liet zich steeds verder terugdringen. Hiermee speelde het ONS perfect in de kaart. Met de lange Jurjen Bosch, lepe Sandor van der Heide en handige Martijn Roosenburg kregen de Friezen het voor het zeggen. Roosenburg zette de dadendrang in de 56e minuut met een doelpunt kracht bij. Hij liet, geheel vrijstaand, Arjan Kok kansloos met een schot dat via de binnenkant van de paal binnenstuiterde: 2-1.

Het opportunisme van ONS zakte vervolgens iets terug. Excelsior'31 kwam er een aantal keer goed uit en kreeg goede kansen om het duel alsnog vroegtijdig in het slot te gooien. Zo gaf Mahmudov de bal af op Wilens. De hardwerkende spits kreeg de bal niet langs de goede ONS-doelman.

Het laatste kwartier was het ONS dat voor hachelijke situaties voor het doel van Arjan Kok zorgde. In de 88e minuut gebeurde het onvermijdelijke: de 2-2 werd gemaakt. Ook dit keer was Roosenburg de gevierde man. Ver in blessuretijd kon ONS Sneek er ook nog een driepunter van maken. Deze buitenkans werd niet verzilverd.

8. Hakim Ezafzafi 1-0, 26. Denis Mahmudov 2-0, 56. Martijn Roosenburg 2-1, 88. Martijn Roosenburg 2-2

Excelsior'31: Arjan Kok, Adi Draganovic, Andreas David, John Lubbers, Dylan Vosskuhler, Mark Bloemendaal, Niek Davina, Marco Aydin (71. Gerald ten Hove), Hakim Ezafzafi, Robert Wilens (79. Niels ten Hoeve), Denis Mahmudov

ONS Boso Sneek: Ivan Landlust, Roelof Strikwerda, Johan Molenaar (37. Curty Gonzales), Arnold Herder, Jurjen Bosch, Sandor Van der Heide, Kasper Kohlert, Klaas De Vries, Jacob Noordmans (78. Danny Kampstra), Harvey De Boer (84. Tjisse Kerkstra), Martijn Roosenburg

Later meer! (foto's en de samenvatting van Excelsior'31 TV)