René Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Nick Haase, Niek Bakker, Jacco Vis, Stephen Janssen (Sjors van Gersheim, 70e min), Robert Harbers, Ruben Willems (Simon Kool, 80e min), Mats (Jeroen Dangremond, 45e min), Theun Brandriet en Laurens Harbers

Wissels: Sjors van Gersheim, Jeroen Dangremond en Simon Kool

Excelsior’31 3 Strikes again!
Verslag door Theun Brandriet
Zaterdag was het de taak om KHC aan de kant te zetten. KHC is een ploeg die op de 10e plek staat. Om aansluiting te houden met OWIOS zou er vandaag dan zeker 3 punten gepakt moeten worden. In het voorbereidende gesprek werd ons door coach Paul verteld dat er vanaf minuut 1 druk gezet moest worden. Dit omdat KHC een ploeg is die al veel doelpunten heeft moeten incasseren.

Vanaf het fluitsignaal zaten we er kort op. We probeerden de verdediging goed onder druk te zetten. Dit resulteerde dan ook in een goal in de 10e minuut. Door een mooie steekpass van Ruben Willems kon Stephen Janssen met de bal de keeper passeren en de 1-0 gemakkelijk binnenschieten.

Vervolgens hielden we de druk op de verdediging. In de 20e minuut was het volgende doelpunt in de maak. Laurens kreeg een pass op maat mee vanaf het middenveld. Deze legde hij op een subtiele manier af aan Theun Brandriet. Hij kon deze bal gemakkelijk binnentikken. De 2-0 was een feit.

Vanaf dat moment ging het mis. KHC gooide de lange bal er in. Door miscommunicatie achterin ontstond de 2-1 en kort daarop de 2-2. Dit allemaal in een tijdsbestek van 5 minuten. Na de 2-2 wisten we dat we dit natuurlijk niet zomaar mochten laten gebeuren. Door goed druk uit te oefenen op de verdediging werd een fout gemaakt door de keeper. Theun Brandriet reageerde alert op deze fout en scoorde de 3-2 in de 25e minuut.

Voor rust kregen we nog een aantal kansen. Deze werden helaas niet verzilverd. We dachten dat we met de 3-2 de rust in zouden gaan, maar schijn bedriegt! Door een corner, die getrapt werd door Ruben Willems, kon Marc Seppenwoolde de 4-2 binnenschieten.

In de rust werd ons verteld dat er niet super goed gevoetbald werd. We leden dom balverlies en we wonnen weinig duels. Dit moest de 2e helft anders. In de 2e helft ging het aardig gelijkop. Maar wij creëerden de meeste kansen. Zo kreeg Laurens een aantal keer de mogelijkheid om te scoren en kreeg Sjors ook nog een goede kans.

In de 67e minuut was het moment dan eindelijk daar. Door een verre inworp van Jeroen Dangremond, die vervolgens doorgekopt werd door Robert Harbers, kon Stephen Janssen de bal binnentikken. De 5-2 was daar en de wedstrijd was zo goed als gespeeld.

De 5-2 is uiteindelijk ook de eindstand geworden. Deze uitslag had nog groter kunnen zijn. Maar we kunnen tevreden terugkijken op deze wedstrijd.