Excelsior'31 2 relatief eenvoudig langs DVS'33 2 (4-0)

Foto bij Excelsior'31 2 relatief eenvoudig langs DVS'33 2 (4-0)

Overtuigende overwinning Excelsior 2 op DVS'33
verslag door Coen Vloedgraven
Na vorige week en de mooie ontknoping met het winnen van de periodetitel, stond deze week DVS Ermelo op het programma. DVS was de laatste vier wedstrijden goed in vorm. Het zou geen makkelijke middag voor ons worden.

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Lohuis (k), Robin Schär, Gertjan Schultink, Reno Timmerman, Danny Schoenmaker, Marco Stegeman, Yorick Calkhoven, Simon Baysoy, Jelte van den Berg, Marco ten Bolscher, Frank Averesch.

De bank bestond uit: Nick Haase, Coen Vloedgraven, Ali Aydogan en Stephen Janssen.

Het spel in de openingsfase was vrij duidelijk, wij hadden het balbezit en DVS zette redelijk snel druk. Het was af en toe lastig om daar onderuit te voetballen. Tot echte grote kansen kwamen wij niet. In de 27ste minuut werd een goede voorzet van Frank erg mooi afgerond door Marco. Een toch wel verdiende 1-0 stond op het bord. Na de 1-0 gingen we wat makkelijker voetballen, wat het positiespel ten goede kwam. De rust werd bereikt met deze tussenstand.

In de 2de helft voetbaldem wij alleen maar beter en beter. Excelsior domineerde en er ontstonden kansen. Een zeer snelle en goede spelhervatting van Patrick leidde de 2-0 in. Frank kwam 1 op 1 met de keeper en wachtte totdat hij het gaatje zag en vond deze ook. Een prima tussenstand voor Excelsior, wat gewoon doorging met kansen creeeren. Na een korte periode waarin 3x de paal werd geraakt kon de beslissing niet lang uitblijven.

Voor de slotfase vonden er twee wissels plaats: Yorick verliet het veld voor Ali en Coen verving Jelte. De beslissing viel uiteindelijk in de 81ste minuut. Een uitbraak van ons zorgde voor de 3-0. Ali gaf een steekpass op Marco die de bal breedlegde op de inlopende Robin. In de laatste minuut maakte Marco Stegeman nog eenvoudig de 4-0. Frank was de aangever.

Een terechte en prima overwinning op DVS zorgt ervoor dat we de koppositie behouden en ook in de 2de periode aan kop staan.