Zaalvoetballers Excelsior’31 met ruime cijfers langs Hoekje/Toyota

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 met ruime cijfers langs Hoekje/Toyota

Zaalvoetballers Excelsior’31 met ruime cijfers langs Hoekje/Toyota

Samenvatting Excelsior'31 1 - Hoekje/Toyota 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de derby tegen Hoekje/Toyota uit Oldenzaal met maar liefst 8-0 gewonnen. Door deze uitslag blijft het koploper en ziet het doelsaldo er ook weer een stuk beter uit. Veel waarde aan dit resultaat moet er echter niet worden gehecht, aangezien Hoekje/Toyota met een gelegenheidsteam aantrad.

Toch speelde Excelsior’31 een prima wedstrijd deze avond. Jan Borghuis (enkelblessure) en Arnoud Baan (bruiloft) ontbraken en werden uitstekend vervangen door Tom Kamphuis en Henk Lankamp; twee aanvallers van het goed draaiende tweede team. De bal ging snel rond en voor de rust wisten Nathan Oraile, Maarten Postma en Gilano Samangoen het net te vinden.

Na de rust kon Hoekje/Toyota het allemaal niet meer aflopen en werd de score verder uitgebouwd door treffers van tweemaal Gerald Keizer, Tom Kamphuis, Sander Kwintenberg en opnieuw Gilano Samangoen. Uitblinker was echter Agassi Daneljan, die bij veel treffers het voorbereidende werk deed.

Door deze overwinning blijft Excelsior’31 fier aan de kop van de ranglijst. Het heeft echter wel een verliespunt meer dan concurrent ESA uit Arnhem. De komende weken zullen belangrijk worden met lastige uitwedstrijden tegen subtoppers ZVV/Sparta Nijkerk en VV Drienerlo. Tussendoor zal er ook nog voor de beker tegen de studenten gespeeld worden. Daar deze wedstrijden allemaal op woensdagavond zullen zijn, hebben de beleidsmakers van de zaaltak van Excelsior’31 hier uitstekend op geanticipeerd door de trainingen van dinsdagavond naar maandagavond te verschuiven.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste team zal vermoedelijk pas op 12 december zijn, in sporthal de Reggehal. Tegenstanders zullen dan de Jong Eagles uit Oldenzaal zijn.

Doelpunten Excelsior’31 1: Gilano Samangoen 2x, Gerald Keizer 2x, Sander Kwintenberg, Maarten Postma, Nathan Oraile en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Tom Kamphuis en Henk Lankamp

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon vrijdag 15 november 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers