Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 in slotseconde onderuit in topper tegen Gonemo/Redox

Samenvatting Gonemo/Redox 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond niet voor een verassing kunnen zorgen. In Winterswijk verloor de jonge ploeg van coach Ichtus Rahanra nipt met 5-4 van het eerste team van Gonemo/Redox.

Hoewel beide teams met 22 punten uit 9 wedstrijden de ranglijst aanvoerden, was Gonemo/Redox deze avond aan haar stand verplicht om geen punten te laten liggen. Zij zijn namelijk dé grote favoriet voor de titel in de Hoofdklasse G. Excelsior’31 kan zich niet meer verschuilen achter handhaving en zal gewoon haar best moeten doen om bovenin mee te blijven draaien in deze klasse.

Excelsior’31 koos in de beginfase van de wedstrijd voor een behoudende tactiek, om er vervolgens via de counter proberen uit te komen. Veel anders zat er ook niet op tegen deze tegenstander met heel veel individuele klasse. Nadat Gonemo/Redox tot tweemaal toe verzuimde te scoren in de beginfase van de wedstrijd, was het bij de derde poging wel raak: 1-0. Ook hierna was het Gonemo/Redox dat de klok sloeg. De 2-0 kon niet uitblijven en deze viel even later ook.

Hierna leek Excelsior’31 wat scherper te worden en moesten zij wel wat meer komen. Het team creëerde een aantal mooie kansen voor de aansluitingstreffer, maar helaas stond de keeper, de paal en de lat in de weg, waardoor Excelsior’31 met een 2-0 achterstand ging rusten.

Kennelijk stond men bij Excelsior’31 in de achterhoede nog te slapen, want de tweede helft was nog geen minuut bezig en de 3-0 lag al in het doel. Om niet van een koude kermis thuis te komen werd er vanaf dat moment (noodgedwongen) met meer pressie gespeeld. Dit werpte direct zijn vruchten af, want kort hierna bracht Henk Lankamp de score terug tot 3-1.

Bij Gonemo/Redox ontbrak vervolgens de scherpte en klasse zoals het in de eerste helft lieten zien. Hoewel zij ook kansen kregen om de score weer uit te bouwen, was het Geert Slagman die namens Excelsior’31, tien minuten voor tijd, een mooie aanval bekwaam met de punt van zijn schoen afronde: 3-2. Lang kon Excelsior’31 niet genieten van deze aansluitingstreffer, want een minuut later joeg een speler van Gonemo/Redox een rebound snoeihard tegen de touwen: 4-2.

Met nog acht minuten op de klok gaf Excelsior’31 nog één keer alles. Het spelbeeld van Gonemo/Redox werd steeds slordiger, waarschijnlijk door gemakzucht. Excelsior’31 leek hiervan te profiteren, want het was Henk Lankamp die uit een counter zorgde voor de 4-3.

Excelsior’31 ging opzoek naar de gelijkmaker, wat natuurlijk ook risico’s met zich meenam. Gonemo/Redox liet tot tweemaal toe na de wedstrijd te beslissen en leek anderhalve minuut voor tijd de deksel op de neus te krijgen. Een ietwat ongelukkig eigen doelpunt (4-4) van Gonemo/Redox leek de Rijssenaren een punt op te leveren, maar 30 seconden voor tijd wilde captain Arend Baan alvast shirtje ruilen met zijn tegenstander. De toegekende vrije trap op het randje van de cirkel werd via de muur binnengeschoten, wat een 5-4 eindstand op het scorebord betekende.

Hoewel de winst van Gonemo/Redox verdient is te noemen, is het uiteraard wel zuur om in de slotseconden de 5-4 om de oren te krijgen. Een leerzame avond voor Excelsior’31. Ze hebben gestreden voor wat ze waard zijn en als dank links en rechts de nodige complimenten ontvangen, maar helaas leverde het nu geen punt(en) op.

Aankomende donderdag staat er voor het tweede team een thuiswedstrijd op het programma. In sporthal de Reggehal neemt men het dan om 20.00 uur op tegen de huidige nummer vier Brasil’77. Ook deze wedstrijd mag beschouwd worden als een topper in de Hoofdklasse G. Supporters zijn wederom van harte welkom.

Doelpunten Excelsior’31 2: Henk Lankamp (2x), Geert Slagman, Eigen doelpunt

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Geert Slagman, Tom Kamphuis, Niek Haase, Henk Lankamp en Rick Harbers. Coach: Ichtus Rahanra.