Opnieuw ruime overwinning voor Excelsior'31 3

Foto bij Opnieuw ruime overwinning voor Excelsior'31 3

Opstelling: René Kamphuis, Marc Seppenwoolde, Niek Bakker, Simon Kool, Joey Gerritsen Mulkes, Niek Gerritsen, Robert Harbers, Ruben Willems, Laurens Harbers (Jacco Vis), Teun Brandriet en Sjors van Gerresheim (Jeroen Dangermond)

Wissels: Jacco Vis en Jeroen Dangremond
Geblesseerd: Danny Spin en Gerwin Immink

Verslag door Sjors van Gerresheim
Zaterdag 16 november stond voor Excelsior’31 3 de tweede wedstrijd van de tweede periode op het programma. Op de koude vlakte van het sportcomplex de ‘Westbroek’, tegen een middenmoter van de zaterdag 2e klasse: OZC 2.

Het verschil op de ranglijst was echter niet terug te zien in het spelbeeld. Het eerste kwartier was OZC de bovenliggende partij. Dit leidde tot legio kansen voor de thuisclub, echt gevaarlijk werden ze echter niet. René wist gelukkig zijn doel schoon te houden.

Alhoewel Laurens in de 1e minuut ons eigenlijk al op een 0-1 voorsprong had moeten zetten. Helaas verdween het schot net aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. Na het eerste kwartier kwamen we langzamerhand iets onder de druk vandaan.

Toch werd het spel er niet heel veel beter op. Veel ballen kwamen niet goed aan en het spel was van onze zijde erg onzorgvuldig. Desalniettemin kwamen we in de 32e minuut op voorsprong, via een door Robert Harbers benutte penalty. De penalty werd wat gemakkelijk gegeven maar koelbloedig via de binnenkant van de paal ingeschoten.

Met de 0-1 voorsprong gingen we de rust in. De eerste helft was de gehele aanval vrijwel onzichtbaar geweest. In de rust werd er dan ook door Paul ingegrepen. Jeroen Dangremond kwam in het veld in voor Sjors van Gerresheim. Dat bleek later een gouden wissel.

De tweede helft was het spelbeeld het tegenovergestelde van de eerste helft. Het was nu Excelsior’31 dat OZC onder druk zette en de bovenhand had. Ondanks dat de combinaties niet echt soepel liepen, werden de kansen in de tweede helft wel afgemaakt.

Al in de 47e minuut was het raak. Het was Jeroen Dangremond die uit een voorzet van Ruben Willems de 0-2 aantekende. Een opvallend detail hierbij was dat Jeroen het doelpunt met het hoofd scoorde. Waarschijnlijk zijn eerste en laatste goal met de kop ooit. Amper 10 minuten later was het opnieuw Jeroen die het leer tegen de touwen schoot.

Nadat een diepe pass door de keeper niet goed werd weggewerkt wist Jeroen met een mooie boogbal de doellijn te passeren. Jeroen kreeg het op de heupen en schoot nog geen vijf minuten later ook de 0-4 achter de keeper. Een zuivere hattrick. Het is dat er weinig publiek was en dat het nog vrij vroeg in de wedstrijd was, anders was een publiekswissel op zijn plaats geweest. Drie doelpunten in een klein kwartier.

Hierna werden er niet veel kansen meer gecreëerd en leunden we iets teveel achterover. Dit leidde tot een onnodig tegendoelpunt. OZC wist de 1-4 op het scorebord te zetten, door een corner na een scrimmage in het doel te werken. Met nog 10 minuten te spelen en een ruime voorsprong op het bord kwam supersub en gelegenheidsspits Jacco Vis in het veld voor de in de tweede helft uitstekend spelende Laurens Harbers.

Het is dat Jacco verkeerd schoeisel had aangetrokken en daardoor helaas uitgleed anders had hij zijn invalbeurt kleur kunnen geven met een doelpunt. Al met al een perfect overwinning, met een goed herstel in de tweede helft.