Koploper Excelsior'31 2 loopt tegen 2e nederlaag aan

Foto bij Koploper Excelsior'31 2  loopt tegen 2e nederlaag aan

SVZW 2 - Excelsior'31 2-0

Zaterdag 16 november stond voor Excelsior’31 2 de derby tegen SVZW op het programma. De Rijssenaren kenden een flitsende start van de competitie met 24 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. SVZW kende een matige competitiestart. Met 13 punten uit 9 duels staan de Wierdenaren op een plek in de middenmoot.

Op papier zou Excelsior dus de bovenliggende partij moeten zijn in deze derby in de reserve hoofdklasse A. Hoe anders verliep het afgelopen zaterdag...

Opstelling Excelsior’31 2:
Wilco Nieuwenhuis (k), Robin Schär, Gertjan Schultink, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Stephen Janssen, Simon Baysoy, Jelte van der Berg, Coen Vloedgraven, Frank Averesch en Marco Stegeman

Wissels: Mats Knol en Luen Mensink

De voorbereiding verliep niet optimaal, maar dit mocht geen excuus zijn voor het barslechte optreden van de Rijssenaren in het eerste bedrijf. Men kwam overal een stap te laat en het elftal was, met name in de eerste 20 minuten, geen schim van de ploeg die zo overtuigend de 1e periode binnen wist te slepen.

SVZW was wel agressief en wist via een doorgeschoven middenvelder vanaf het begin een overwicht te creëren. Dit overwicht had in de 10e minuut al uitgebuit moeten worden maar de spits van SVZW wist voor open goal de bal op de paal te mikken. 10 minuten later wist de spits van de Wierdense formatie wel doel te treffen. Een foutje op het middenveld werd genadeloos afgestraft. De 1-0 was een feit.

Na de openingstreffer was het Excelsior dat steeds wat beter in de wedstrijd kwam. Men wist zich wat vaker onder de druk van SVZW uit te voetballen en kreeg zowaar een paar kansen op de gelijkmaker. Frank Averesch was het dichtstbij, maar zijn schot verdween via de vingertoppen van de Wierdense doelman op de onderkant van de lat. De bal stuiterde het veld weer in. Conclusie van de eerste helft was dat Excelsior zich op felheid af had laten troeven en men met een terechte achterstand mocht gaan rusten.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat de Rijssenaren uit een ander vaatje tapten. Men bood een stuk meer tegenstand aan de zwartwitte formatie. Het was meer een strijd geworden die de Rijssenaren zelfs begonnen te domineren. Helemaal toen er na een harde tackle op Marco Stegeman rood volgde voor een SVZW’er en de Rijssenaren. Door een omzetting, Mats Knol kwam in het veld voor Simon Baysoy, kregen we meer grip op het middenveld.

In het eenrichtingsverkeer dat volgde wist men de Wierdense muur keer op keer niet te slechten. De zwaluwen konden zich enkel nog redden met tijdrekken en het naar voren roeien van de bal.  Excelsior kon dan weer aan een volgende aanval kon werken. Deze liepen telkens op niets uit.

In het laatste kwartier wist de jonge scheidsrechter de aandacht op zich te vestigen toen hij tot tweemaal toe geen penalty durfde te geven aan de Rijssenaren. Als dezelfde scheidsrechter vervolgens vergeet te fluiten bij een te hoog geheven been op het middenveld en SVZW uit de counter die volgt de 2-0 weet te maken, is de wedstrijd gespeeld. De 2e nederlaag van de Rijssense ploeg een feit.

Dat het de tweede helft niet lukte had meerdere oorzaken. Maar dit neemt niet weg dat het slappe begin de inleiding op deze 2e nederlaag was. Dat kan de Rijssense ploeg zichzelf aanrekenen.

Volgende week wacht in de 2e ronde van de beker zondag 4e klasser vv Reutum 1. Vooralsnog speelt men om 14:30 uur op veld 5.