Excelsior’31 2 uitgeschakeld in de districtsbeker

Foto bij Excelsior’31 2 uitgeschakeld in de districtsbeker

Zaterdag 23 november trad Excelsior’31 2 aan voor de districtsbeker. Er werd op veld 5 tegen het 1e elftal van Reutum gespeeld. Reutum komt uit in de 4e klasse zondag. In de vorige ronde won Excelsior’31 2 nog zeer overtuigend met 8-0 van 3e klasser MVV’29 1, dat zat er deze zaterdag niet in.

Na een 3-1 voorsprong gaf Excelsior’31 2 het alsnog weg en verloor het van een heelaardig spelend Reutum, 3-4.

Samenvatting met dank aan Jan Nijkamp

Excelsior’31 2 trad aan in de volgende opstelling:
Rene Kamphuis (k), Robin Schar, Gert-Jan Schultink, Nick Haase, Kevin Troost, Stephen Jansen, Coen Vloedgraven, Marco Stegeman, Marco ten Bolscher, Niels ten Hoeve en Frank Averesch

Op de bank zaten Danny Schoenmaker, Mats Knol, Simon Baysoy en Jelte van der Berg

Verslag door coach Bram Freie
De eerste 20 minuten was Excelsior’31 2 de bovenliggende partij. Na een bal op de paal van Marco ten Bolscher, was het wachten op de 1-0. In de 19e minuut was het raak, Marco ten Bolscher omspeelde de keeper en schoof de bal binnen. Na de 1-0 leek Excelsior’31 2 het wel goed te vinden, duels werden verloren en Reutum kwam beter in het spel.

Tweemaal was Reutum dichtbij de gelijkmaker uit een corner. Eerst kopte men op de paal en een minuut later kopte een speler van Reutum de bal rakelings over. In de blessuretijd van de eerste helft viel dan toch de gelijkmaker. Een vrije trap werd knap binnengeschoten.

Excelsior’31 2 kwam na rust zeer goed uit de kleedkamer, want binnen 3 minuten in de 2e helft leek Excelsior’31 2 de wedstrijd te beslissen. Eerst schoot Frank Averesch een afvallende bal fantastisch binnen. Een minuut later stond Jelte van der Berg aan het einde van een prachtige aanval door het midden.

Excelsior’31 2 dacht dat de buit binnen was, maar daar dacht Reutum anders over. Via een wederom een vrije trap en 2 snelle, goed uitgevoerde counters bepaalden ze in de 85e minuut de eindstand op 3-4. Ondanks 2 hele goede kansen in de blessuretijd om de stand nog gelijk te trekken, viel de bal niet goed en dus bekert Reutum 1 verder. Reutum mag zaterdag 21 december op bezoek bij VVOG 1 in Harderwijk.

Excelsior’31 2 zal nu instromen in het bekertoernooi voor 2e elftallen.

Het mag duidelijk zijn dat het volgende week tegen het 2e elftal van CSV Apeldoorn vele malen beter moet. Excelsior’31 2 speelt dan om 14.30 uur thuis, op het hoofdveld.