Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk tegen Drienerlo in bekerduel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk tegen Drienerlo in bekerduel

Samenvatting Drienerlo 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Marc Velthuis

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben woensdagavond de bekerwedstrijd tegen VV Drienerlo met 3-3 gelijk gespeeld. Op de campus van de universiteit was het een enerverende wedstrijd, die op en neer ging. Door dit gelijkspel is Excelsior’31 afhankelijk van het resultaat van de uitslag van de andere wedstrijd in de poule van vier. Wanneer topklasser Robur et Velocitas uit Apeldoorn vrijdag wint van HHC uit Hardenberg is Excelsior’31 uitgeschakeld en kan het zich gaan richten op de competitie.

Met de nog geblesseerde Jan Borghuis was Excelsior’31 afgereisd naar Enschede voor dit bekerduel. Drienerlo is een middenmoter in de zelfde klasse als Excelsior’31 en toevallig ook de tegenstander volgende week woensdag voor de competitie. Na een counter kwam Drienerlo op voorsprong na balverlies in de achterhoede. Via Sander Kwintenberg kwam Excelsior’31 echter snel op 1-1 en dankzij Arnoud Baan zelfs op een 1-2 voorsprong. Voor de rust scoorden beide ploegen nog eenmaal, waardoor Excelsior’31 met een 2-3 voorsprong de rust inging.

Na de rust probeerde Excelsior’31 aan te zetten om op zoek te gaan naar een ruimere voorsprong. Aan een kleine overwinning had Excelsior’31 waarschijnlijk niet genoeg, omdat de verwachting is dat Robur et Velocitas ruim zal winnen van HHC uit Hardenberg. Excelsior’31 wist echter zelf de wedstrijd niet eens winnend af te sluiten, omdat het in de tweede helft nog een treffer moest incasseren. Het was te danken aan de fantastisch keepende Willard Baan dat het bij 3-3 bleef. Aan de andere kant kreeg Excelsior’31 ook nog wel een aantal grote kansen, maar een gelijkspel was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze avond.

Volgende week woensdag speelt Excelsior’31 opnieuw een uitwedstrijd bij VV Drienerlo, ditmaal voor de competitie. De week erop staat de derby tegen de Jong Eagles op het programma in de Reggehal op donderdagavond om 20.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31 1: Sander Kwintenberg, Arnoud Baan, Agassi Daneljan.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Arnoud Baan en Agassi Daneljan,

Coach: Alidus ter Harmsel, bij afwezigheid van John Baas