Excelsior 31 3 – Be Quick 28 2 2-0 (1-0)

Opstelling: René Kamphuis, Marc Seppenwoolde (Jacco Vis), Niek Bakker, Simon Kool, Joey Gerritsen Mulkes, Luen Mensink (Laurens Harbers), Robert Harbers, Ruben Willems, Jeroen Dangremond, Teun Brandriet, Sjors van Gerresheim (Niek Gerritsen)

Wissels: Laurens Harbers, Jacco Vis, Niek Gerritsen

Verslag door Marc Seppenwoolde
Zaterdag 30 november stond de laatste wedstrijd van de 1e speelronde op het programma. Deze werd thuis afgewerkt tegen, de voor ons niet onbekende tegenstander, Be Quick 28 2 uit Zwolle. Vooraf de nummer 5 uit de competitie.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 1e minuut al in een enorme kans. Deze ging helaas tegen de paal en was in de rebound niet meer te raken door Robert. Kort hierna was ook de eerste kans voor Be Quick een feit, maar ook zij faalden.

In de 3e minuut was het wel raak. Na een verkeerde pass achterin bij Be Quick ronde Sjors zeer beheerst af. De bal verdween in het zijnetje en de 1-0 was een feit. Daarna waren er ook nog een aantal goede mogelijkheden voor Excelsior, maar de keeper van Be Quick redding bracht. Ook Be Quick was de 1e helft middels een vrije tap dichtbij de gelijkmaker. Deze belandde op de paal.

Na de theepauze begonnen we de 2e helft geconcentreerd. Op een, waar we vooraf voor gewaarschuwd waren, ‘niet echt’ vlakke grasmat kwamen we de altijd belangrijke eerste 10 minuten na rust goed door.

In de 62e minuut was het centrale verdediger Niek Bakker die de bal veroverde en een goede dieptepass gaf op Robert Harbers. Deze ronde koelbloedig af en de 2-0 lag erin. Daarna creëerden we nog een paar mogelijkheden, maar deze bleven helaas onbenut.

Het laatste kwartier waren alle frisse wissels ingebracht. Daarin konden we met hard werken de 2-0 veiligstellen.

We staan na deze overwinning nog altijd 2e in de competitie en bovenaan in de 2e periode.

Volgende week spelen we onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen SVI 2, op sportpark De Siggels.