Excelsior'31 koploper af na nederlaag tegen CSV Apeldoorn 2

Foto bij Excelsior'31 koploper af na nederlaag tegen CSV Apeldoorn 2

Excelsior’31 2 – CSV Apeldoorn 2 1-3 (0-2)

Patrick Loohuis (k), Robin Schär, Gert-Jan Schultink, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Reno Timmerman, Coen Vloedgraven, Simon Baysoy, Jelte van der Berg, Frank Averesch en Stephen Janssen.

Wissels:
Mats Knol, Roberto Cioineaga (A1), Ties ten Barge (A1)

Verslag door Reno Timmerman
Zaterdag stond de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn op het programma. Aanvoerder Marco Stegeman was er niet bij, dit wegens spelersgebrek bij 1. CSV kende tot op heden nog maar 1 verliespartij en staat bekend als lastige tegenstander. Dit bleek ook zaterdag. Vanaf minuut 1 was de speelstijl van CSV Apeldoorn duidelijk zichtbaar. Excelsior’31 laten voetballen tot de middenlijn en er vervolgens met zijn allen vol op klappen. Hierdoor lieten wij ons verrassen en kwamen we niet toe aan ons vertrouwde spel.

Aan beide kanten werd weinig gecreëerd, al was CSV Apeldoorn optisch wel beter. Voornamelijk was er veel dreiging via de flanken waar zij regelmatig doorkwamen. Op deze manier ontstond ook de 0-1. We leden balverlies op het middenveld, vervolgens wist de rechtsbuiten via een goede actie de spits te bereiken. Deze had de bal simpel voor het intikken, 0-1. Na de 0-1 kregen we meer grip op de wedstrijd, dit resulteerde in een 1 op 1 situatie tussen Robin Schar en de keeper. In plaats van zelf te schieten gaf hij de bal breed op Stephen Janssen die vervolgens buitenspel stond.

Daarna werd het rommeliger aan beide zijden. Door een vrije trap aan de linkerkant van CSV Apeldoorn werd de bal bij de 2e paal neergelegd. Deze werd door ons verkeerd beoordeeld. Het gevolg was dat de speler van CSV Apeldoorn de bal tussen de keeper en de paal in het netje kon koppen. Vanaf de 0-2 tot aan de rust gebeurde er weinig en speelde het spel zich veelal af op het middenveld.

In de rust werd Danny Schoenmaker gewisseld voor Mats Knol en gingen we van 4-4-2 over naar 3-4-3. De boodschap was duidelijk: 45 minuten volle bak om er een zo goed mogelijk resultaat uit te halen. Aan inzet lag het dus ook zeker niet in de 2e helft. We hadden het betere van het spel in de 2e helft, al moesten we steeds alert blijven op counters van CSV Apeldoorn.

Na een dik uur scoorde Robin Schär de aansluitingstreffer. Dit deed hij na goed voorbereidend werk van Stephen Janssen. Hierna kwamen er 2 A1-spelers in, Ties ten Barge en Roberto Cioineaga kwamen voor Coen Vloedgraven en Stephen Janssen. Er ontstonden enkele mogelijkheden op de 2-2, al bleef dit veelal bij afstandschoten van onze zijde.

In de 80e minuut wist de rechtsbuiten via een snelle actie de bal langs Patrick Loohuis te spelen waarna de spits van CSV Apeldoorn vervolgens de 1-3 binnen werkte. Helaas hebben we niet de uitstraling getoond van een koploper en zullen we er volgende week weer vol tegenaan moeten. Ditmaal 'uit' in Nijkerk, tegen de kampioen van vorig seizoen, Sparta Nijkerk.