v.v. SVI 2 - Excelsior’31 3 1-3 (0-1)
Opstelling Excelsior’31 3:
Rene Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Niek Bakker, Simon Kool, Jacco Vis, Sjors van Gerresheim, Robert Harbers (Joey Gerritsen Mulkes), Ruben Willems, Jeroen Dangremond, Teun Brandriet en Laurens Harbers.

Verslag: Simon Kool
Zaterdag 7 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Om met een lekker gevoel de winterstop in te gaan moest er vandaag gewoon gewonnen worden.

Om half 1 werd er afgetrapt op sportpark De Siggels. We begonnen redelijk aan de wedstrijd. 4 minuten na de aftrap was het dan ook al raak. Robert Harbers kon de bal intikken na de voorzet van de opgekomen Jacco Vis.
Na het doelpunt werd ons spel heel onrustig. Veel balverlies, er werd niet meer gevoetbald en iedereen ging uit zijn positie lopen. Gelukkig werd SVI niet echt gevaarlijk en gingen we na een saaie en slechte eerste helft rusten met een 0-1 voorsprong.

De 2de helft kwamen we beter uit de startblokken. We kwamen meer in ons spel en gingen het spel maken. Dit resulteerde in een paar goede mogelijkheden, alleen stond de paal ons in de weg. Ook SVI werd nog een paar keer gevaarlijk. Maar René Kamphuis en de lat brachten ons redding.

In de 70e minuut bezorgde onze Pierre van Hooijdonk (Ruben Willems) via een vrije trap ons de bevrijdende 0-2. Na het doelpunt kregen we nog een paar goede mogelijkheden. 10 minuten na de 0-2 was het Laurens die de wedstrijd helemaal in het slot gooide: 0-3.

SVI pikte de laatste paar minuten ook nog een goaltje mee. Jacco Vis veranderde een voorzet van richting waardoor René Kamphuis kansloos was. Na een matig pot voetbal van ons, waren wij toch wel de verdiende winnaar. En bleven wij ook de 10de wedstrijd op rij ongeslagen(!)

En de koploper OWIOS liet punten liggen tegen Be Quik’28 (2-2). Daardoor staan wij nog 1 punt achter op de koploper. Na de winterstop is dat onze eerste tegenstander.