Excelsior'31 2 en Sparta Nijkerk 2 delen de punten (1-1)

Foto bij Excelsior'31 2 en Sparta Nijkerk 2 delen de punten (1-1)

Sparta Nijkerk 2 - Excelsior'31 2 1-1 (1-1)

Patrick Loohuis (k), Simon Baysoy, Nick Haase, Gertjan Schultink, Danny Schoenmaker, Niels ten Hoeve, Stephan Jansen, Jelte van der Berg, Coen Vloedgraven, Marco ten Bolscher en  Frank Averesch.

De bank bestond uit Luen Mensink, Mats Knol en Ninos Baysoy

Goed voetbal leidt niet altijd tot drie punten
Verslag: Nick Haase
Nadat we vorige week de koppositie hadden verloren, wisten we wat ons werd verwacht. Het moest zaterdag gebeuren tegen Sparta Nijkerk. We misten vandaag Marco Stegeman vanwege een schorsing.

We begonnen sterk aan de wedstrijd tegen een inzakkend Sparta Nijkerk. We creëerden veel kansen, maar doelpunten bleven uit. Sparta Nijkerk was blijkbaar effectiever dan Excelsior'31, want na eén kans van Sparta rolde de bal er heel ongelukkig in. Een inschattingsfout van onze keeper.

Na het tegendoelpunt bleven we goed voetballen, maar we moeten creatiever met de kansen omgaan. Tien minuten voor rust kregen we een vrije trap ongeveer 25 meter van het doel. Deze werd binnen gelegd door Frank Averesch. Met 1-1 gingen we rusten.

In de tweede helft bleven we doordrukken. We speelden merendeels op de helft van de tegenstander en kregen tal van kansen, maar de goals bleven uit. In de 60ste minuut ging Niels ten Hoeve eraf met een blessure. Zijn vervanger was Ninos Baysoy.

Rond de 70e minuut kreeg Sparta een dot van kans, maar we hadden deze keer geluk aan onze zijde. De bal werd van de lijn gehaald door Gertjan. Hierna kregen we nog een aantal kansen maar doelpunten bleven uit. In de 94ste minuut floot de scheidsrechter af en konden wij tevreden zijn met ons spel.

Volgende week spelen we tegen DTS’35 (om half 12) op ‘n Beelt.