Barendrecht zet zeer matig Excelsior'31 resoluut opzij (0-3)

Foto bij Barendrecht zet zeer matig Excelsior'31 resoluut opzij (0-3)

Barendrecht zet zeer matig Excelsior'31 resoluut opzij (0-3)

* klik hier 124 foto's (copyright www.excelsior31.nl)



Een bijzondere dag voor Sem Pluimers. Pupil van de week bij het duel tegen BVV Barendrecht en tevens 1700e lid van Excelsior'31. Daarnaast kon Sem o.a. de hand schudden met (voormalig Jong Oranje en huidige BVV Barendrecht) keeper Mark Zegers. 

Klik hier voor de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews (met Hans van Dijkhuizen en Dylan Vosskuhler) door Leon Simons.


Excelsior'31 - Barendrecht: 0-3 (0-1)

Verslag met dank aan Martin Klaassen

Met de wedstrijd tegen Barendrecht sluit Excelsior’31 de eerste seizoenshelft af, maar start het ook direct de terugronde. De eerste wedstrijd van het seizoen won Excelsior’31 met 1-2 van Barendrecht.

Met een goed gevoel de winterstop in, dat was voor zowel Excelsior’31 als Barendrecht de inzet. Excelsior’31 had wat goed te maken na de nederlaag van vorige week tegen Rijnsburgse Boys (1-2). Barendrecht zat in hetzelfde schuitje, het elftal van Jack van den Berg verloor met 3-1 bij GVVV.

Hans van Dijkhuizen had vooraf een enkele aanpassing in zijn opstelling doorgevoerd. Adi Draganovic, die doorgaans aan de zijkant van de verdediging speelt, begon naast Andreas David centraal in de verdediging. Hierdoor stond Gerald ten Hove als rechtsback geposteerd. Marco Aydin nam op het middenveld de plaats in van de afwezige Amanuel Isa.

De gasten uit Barendrecht lieten van meet af aan blijken dat ze voor drie punten naar Rijssen waren gekomen. Barendrecht, dat in het kanariegeel acteerde, nam de touwtjes in handen. Het ging rustig en gedisciplineerd te werk en had vaak de bal in het bezit.

Excelsior’31 zette daar bijzonder weinig tegenover. De thuisploeg ging slordig om met het balbezit. Dit was naast de het eigen falen ook de verdienste van Barendrecht. De Barendrechters zaten er kort op. Excelsior’31 kreeg geen ruimte om op te bouwen en als die ruimte er toch was, waren er voor de achterhoede te weinig afspeelmogelijkheden. Het gevolg was dat de aanvalsopbouw in een vroeg stadium stokte en het creëren van kansen uitbleef.

Barendrecht nam pas in de 42e minuut de leiding. Na enkele kleine mogelijkheden, waarbij de talentvolle aanvaller Daniël Esajas vaak betrokken was, toonde Stanley Husen vanaf een meter of 22 zijn specialisme. Hij schoot een vrije trap onberispelijk binnen. De bal verdween buiten bereik van Arjan Kok in de linkerbovenhoek.

In de rust werd er bij Excelsior’31 tactisch het een en ander omgezet. Het ging van 4-3-3 over op het 3-4-3-systeem. De aanvoerder van Excelsior’31 2, Marco Stegeman, kwam in het veld voor Gerald ten Hove. Stegeman schoof door naar de rechterkant van het middenveld.

Het veranderen van de veldbezetting leek in de eerste minuten na rust goed uit te pakken. Excelsior’31 kreeg iets meer grip op de wedstrijd. De rood-witten kwamen met goede moed uit de kleedkamer, maar de slordige momenten bleven het spelbeeld bepalen. Simpele passes kwamen vaak niet aan en met de combinaties voorin wilde het ook niet vlotten.

Na 65 minuten spelen verdubbelde Barendrecht de marge. Er werd geprofiteerd van de ruimte die Excelsior’31 achterin weggaf. Na afleggen van Esajas was het Bob Vermunt die met een droge schuiver, van net buiten het zestienmetergebied, Kok in de rechteronderhoek passeerde: 0-2.



Het slotakkoord nam de door Sparta Rotterdam begeerde Esajas zelf voor zijn rekening. Hij stond aan het eind van een frivole Barendrecht-aanval recht door het hart van de Excelsior’31 defensie.

Barendrecht ging terecht met de drie punten aan de haal. Deze werden, gezien het geluid dat na afloop uit de kleedkamer kwam, uitgebreid gevierd. Voor Excelsior'31 eindigt het jaar 2013 in mineur. Twee thuisnederlagen op rij, dat zijn we in Rijssen niet meer gewend.

Excelsior’31 hervat de competitie op 18 januari in -en tegen Noordwijk.

Scoreverloop:

42. Stanley Husen 0-1, 65. Bob Vermunt 0-2, 86. Daniël Esajas 0-3

Opstellingen:

Excelsior'31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler, Andreas David, Adi Draganovic, Gerald ten Hove (46. Marco Stegeman), Mark Bloemendaal, Niek Davina, Marco Aydin (75. Marco ten Bolscher), Denis Mahmudov (88. Robin Schär), Robert Wilens, Hakim Ezafzafi

Barendrecht: Mark Zegers, Stanley Husen, Julian van Houselt, Bob Vermunt, Joey Jongman (62. Ivan Almeida), Ramon Salaz, Mitchel van Gastel, Danny Monster, Daniël Esajas (89. Delano a Cohen), Christian Opschoor (73. Marwin Richard), Jeffrey Aarts


Later meer! (foto's, de samenvatting en reacties van Excelsior'31 TV)

Kalender icoon zondag 15 december 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers