Excelsior'31 2 (na 3-0 winst op Vroomshoopse Boys) naar laatste 16 in beker

Foto bij Excelsior'31 2 (na 3-0 winst op Vroomshoopse Boys) naar laatste 16 in beker

Maandagavond speelde Excelsior’31 2 voor de KNVB Districtsbeker tegen Vroomshoopse Boys 2. Excelsior'31 2 won met 3-0 van de 1e klasser, dankzij doelpunten van Robin Schär, Marco ten Bolscher en Frank Averesch.

Na de winterstop zal Excelsior’31 de competitie hervatten tegen ASV Dronten 2. Deze thuiswedstrijd staat op zaterdag 18 januari op het programma.

Klik hier voor een fotoreportage

Klik hier voor een samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp

Excelsior’31 2 als koploper de winterstop in
Verslag door coach Bram Freie
Zaterdag 14 december stond de laatste competitiewedstrijd van 2013 op het programma. Het was ook direct de laatste wedstrijd van de heenronde. We moesten aantreden tegen hekkensluiter DTS uit Ede. DTS behaalde uit de eerste 12 wedstrijden 2 punten. Excelsior’31 2 stond gedeeld bovenaan, met 25 punten uit 12 wedstrijden. Op papier moest dit dus te doen zijn, maar zo makkelijk ging het in de praktijk zeker niet.

Excelsior’31 2 trad aan in de volgende opstelling:
Wilco Nieuwenhuis (k), Kevin Siemelink, Gert-Jan Schultink ©, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Stephen Jansen, Coen Vloedgraven, Rob ten Hove, Marco ten Bolscher, Jelte van der Berg en Frank Averesch

Op de bank zaten Mats Knol, Simon Baysoy, Roberto Cioineaga (A1), Luen Mensink (3e), Ties ten Barge (A1) en Rene Kamphuis (k).

Na lang blessureleed maakten zowel Kevin Siemelink als Rob ten Hove vandaag hun eerste minuten in competitieverband, beiden speelden een helft mee. Daarnaast werd excelsior’31 2 vandaag versterkt met een speler van het 3e en twee spelers van A1. Het zag er in de eerste 20 minuten niet naar uit dat het een lastige wedstrijd zou worden. Al in de eerste minuut leek Excelsior’31 2 op voorsprong te komen. Na een goede voorzet van Stephen Jansen, kwam Marco ten Bolscher een teenlengte tekort om doeltreffend te zijn.

Enkele minuten later had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen, nadat Frank gehaakt werd in het strafschopgebied. De scheidsrechter beoordeelde dit echter anders. Na dit moment volgden enkele hoekschoppen, hieruit kwam weinig gevaar. In de 20e minuut leek het dan toch 1-0 te worden. Na een goede combinatie kon Jelte van der Berg alleen op de keeper af, maar in plaats van zelf te schieten, koos hij ervoor de bal af te leggen. De pass was niet goed en zo ging ook deze kans verloren.

In het resterende deel van de 1e helft bleef Excelsior’31 2 enkele kleine mogelijkheden creeeren, maar daar bleef het bij. DTS kwam in de eerste helft twee keer over de middenlijn, zonder hieruit gevaarlijk te worden. Echter, hun intentie om met een handbaldefensie de 0 achterin te houden slaagde prima. We konden dus de kleedkamers op zoeken met een 0-0 ruststand.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Excelsior’31 zocht de aanval en wilde de wedstrijd beslissen, maar de bal wilde er maar niet in. Hele grote kansen creëerde Excelsior’31 2 in de eerste 20 minuten na rust niet.

Halverwege de 2e helft bracht Excelsior’31 een extra spits in. DTS raakte steeds vermoeider, er leek steeds meer ruimte te ontstaan. Na een goede kans van Ties ten Barge, de kopbal van Gert-Jan Schultink die van de lijn werd gehaald en de keiharde volley van Roberto Cioineaga op de lat, moest het er toch van komen. Echter kwam ook DTS twee keer over de middenlijn. Dit werden direct gevaarlijke momenten. Gert-Jan Schultink greep echter tot tweemaal perfect in en maakte de counters hiermee onschadelijk.

Inmiddels zaten we al in de blessuretijd en leek Excelsior’31 2 twee dure punten te laten liggen. De scheidsrechter trok echter 15 minuten blessuretijd bij, na herhaaldelijk tijdrekken van DTS. Deze 15 minuten werden de hekkensluiter fataal. In de 96e minuut wist invaller Mats Knol, een geweldige voorzet van Frank Averesch achter de goede keeper van DTS te koppen. De opluchting was enorm. Na dit doelpunt moest er echter nog een kleine 10 minuten gevoetbald worden. DTS ging ineens doen wat ze de hele wedstrijd niet deden: aanvallen.

Tot grote kansen kwamen ze niet. In de 103e minuut maakte Frank Averesch, op aangeven van Danny Schoenmaker, de 2-0 en waren de 3 punten definitief binnen. Na het verlies van SDV Barneveld 2 bij Berkum 2, gaan we als koploper de winterstop in.