Alex Pas en Karin Jansen winnen Nissan Kia Beltman Darttoernooi

Foto bij Alex Pas en Karin Jansen winnen Nissan Kia Beltman Darttoernooi

Alex Pas en Karin Jansen winnen Nissan Kia Beltman Darttoernooi

Foto's en samenvatting met dank aan Jan Nijkamp / Multivideo


Verslag met dank aan Martin Klaassen

Zaterdagmiddag heeft Alex Pas met succes zijn titel van het Nissan Kia Beltman Darttoernooi verdedigd. Bij de vrouwen was Karin Jansen de sterkste.

Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd wordt door Supportersvereniging Excelsior'31. De voorrondes werden, net als bij de vorige editie, op donderdag -en vrijdagavond in het clubhuis gespeeld. De finaledag, die bestond uit een poule -en knock-outfase, vond zaterdag plaats.

Net iets meer dan 100 deelnemers verschenen donderdag en vrijdag aan de oche (okkie) om een plek af te dwingen voor de finale-zaterdag. Dat het algemene niveau steeds hoger wordt en een mindere sessie grote gevolgen kan hebben ondervonden veel goede darters. Zo moesten oud-finalisten Gerard Baan en René Dangremond het toernooi al vroegtijdig verlaten.

Zaterdag ging het spektakel verder met een poulefase. Het veld dunde naarmate de middag vorderde verder uit. Bij de laatste 32, de eerste ronde van de knock-out fase, viel de eerste verrassing te noteren. Michel Schellevis (gooide al eens een halve finale) was te sterk voor Jan Kosters. Kosters won het toernooi in 2010.

De volgende 16 gingen onderling uitmaken wie de trofee mee naar huis mocht nemen: Jan-Willem Pluimers, André ten Bolscher, Erik Drenth, Barnd Hammer Sr., Michel Schellevis, Remco Wellinga, Ard ter Keurst, Alex Pas, Gerben Pluimers, Hans Kreijkes, Ferdinand van de Velde, Barnd Hammer Jr., Michel Wold, Frank Averesch, Nick van Losser en Arjan Giesbers.

De meest in het oog springende ontmoeting in bij de laatste 16 was deze tussen regerend kampioen Alex Pas en meervoudig winnaar Ard ter Keurst. Pas won de ontmoeting gedecideerd met 3-0 in legs.

Na enkele spannende kwartfinales bleven er 4 over: de doordenderende Alex Pas, Ferdinand van de Velde (hij had met 122 de hoogste uitgooi van het toernooi en versloeg eerst Hammer Jr. en daarna Hammer Sr.) en de broers Jan-Willem en Gerben Pluimers. De broers Pluimers werden door het lot aan elkaar gekoppeld. Gerben was in de broederstrijd zijn oudere broer met 3-1 de baas. Alex Pas was, ook al gooide Ferdinand van de Velde een 180'er, met 3-0 de tweede finalist.

Voor de mannenfinale plaatsvond was het de beurt aan de beste twee dames: Karin Jansen en titelverdedigster Marleen Stam. De droomfinale, omdat er van beiden voorafgaand aan het toernooi al veel werd verwacht. Karin presteerde het best, ze won met 2-0! Marleen pakte het verlies met een innige omhelsing goed op.

Na de opkomstmuziek van Gerben Pluimers en Alex Pas mochten de twee sterkste heren 'los'. In een best of 7 legs werd er om de titel gespeeld. Pas zette met het verzilveren van zijn eerste kans op de dubbel direct de toon: 1-0. Pluimers liet de leg erna zien ook een goede finish in huis te hebben. Zijn eerste mogelijkheid op de dubbel 18 zat erin: 1-1. De leg erna was de spanning voelbaar, het uitgooien ging bij beiden moeizaam. Het was Pas die als eerste checkte.

Qua scores was de titelverdediger in het restant van de partij net even iets beter. Pas verschafte zichzelf meer ruimte om uit te gooien en liep uit naar 3-1. Pluimers kreeg nog kansen om terug te komen, maar met een feilloze dubbel 9 en een 4-1 stand konden de handen van Pas omhoog. Hij is opnieuw de winnaar van het Nissan Kia Beltman darttoernooi!

De Supportersvereniging van Excelsior'31 feliciteert Alex Pas en Karin Jansen en kijkt terug op een zeer geslaagd en sportief verlopen Nissan Kia Beltman Darttoernooi. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!

 

 

Kalender icoon zondag 5 januari 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers