Zaalvoetballers Excelsior’31 2 hervatten competitie met zege

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 hervatten competitie met zege

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de competitie hervat. In Ommen won het, na een ruststand van 0-1, uiteindelijk met 3-7 van ZVO/Unica Schutte ICT 1. Excelsior’31 vergroot hiermee het gat met nummer vier ZVO/Unica Schutte ICT naar acht punten en heeft met een wedstrijd meer gespeeld, nu drie punten achterstand op koploper Gonemo/Redox.

In de eerste helft ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Beide teams kregen niet veel kansen in een ietwat rommelige eerste helft. ZVO/Unica Schutte ICT wist een grote mogelijkheid niet te benutten. De eerste beste kans van Excelsior’31 daarentegen was wel raak. Tom Kamphuis tekende voor de 0-1 aan. Dit was tevens de ruststand.

Bij een 0-1 ruststand worden er na rust doorgaans niet veel doelpunten verwacht. Niets was minder waar deze avond. Na rust werd er volop gescoord. Door doelpunten van Tom Kamphuis, Jan Borghuis en Remco Haan liep Excelsior’31 uit naar een 0-4 voorsprong. Vooral het doelpunt van Remco Haan was er één om van te genieten. Hij schoot, uit een corner van Jan Borghuis, de bal snoeihard in de kruising.

De overigens verder prima keepende Marien Baan ging vervolgens deze avond één keer in de fout. Een houdbaar schot van afstand trof doel (1-4) en ZVO/Unica Schutte ICT dacht terug te komen in de wedstrijd. Rik Harbers dacht hier anders over, want amper een halve minuut later zorgde hij voor de 1-5.

ZVO/Unica Schutte ICT zette nog één keer aan; met als resultaat dat de 2-5 viel. Een 2-5 tussenstand betekent voor Excelsior’31 nog geen winst, aangezien het team deze zelfde voorsprong recentelijk uit handen liet glippen in de uitwedstrijd tegen ATIK. Gelukkig bleef Excelsior’31 nu wel bij de les en was het Rik Harbers, met zijn tweede van de avond, die de 2-6 aantekende. Hierna scoorde beide teams nog eenmaal, waardoor er een 3-7 eindstand op het scorebord stond.

Door deze overwinning blijft Excelsior’31 op de tweede plaats staan in de Hoofdklasse G. Het heeft evenveel verliespunten als de nummer drie WSV en nu maar liefst acht punten voorsprong op de nummer vier ZVO/Unica Schutte ICT. Met een wedstrijd meer gespeeld en drie punten achterstand houdt het team ook nog druk op koploper Gonemo/Redox.

Volgende week speelt het op donderdag 16 januari een thuiswedstrijd. In sporthal de Reggehal is dan om 20.00 uur FC Eibergen de tegenstander.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis (2x), Rik Harbers (2x), Remco Haan, Jan Borghuis en Geert Slagman

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Tom Kamphuis, Rik Harbers, Henk Lankamp, Jan Borghuis, Remco Haan en Geert Slagman

Coach: Ichtus Rahanra