Excelsior'31 2 consolideert koppositie met 3-1 winst op ASVD 2

Foto bij Excelsior'31 2 consolideert koppositie met 3-1 winst op ASVD 2

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp (Multivideo Rijssen)

Verslag door coach Bram Freie
Excelsior’31 2 begint de 2e seizoenshelft met een degelijke 3-1 overwinning en behoudt hierdoor de koppositie. Om half 3 werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt. Excelsior’31 2 nam vanaf de eerste minuut het initiatief. Na een aantal kleine mogelijkheden werd het in de 13e minuut 1-0. Een prima voorzet van Danny Schoenmaker werd door Jelte van der Berg op fantastische wijze met zijn schouder tot doelpunt gepromoveerd.

ASV Dronten dacht aan hands, maar hier was absoluut geen sprake van. In de 17e minuut kwam ASV Dronten op gelijke hoogte, Nick Haase maakte zeer ongelukkig hands in eigen strafschopgebied. De scheidsrechter gaf geel en een penalty. Het eerste schot van ADV Dronten, vanaf 11 meter, vloog kiezelhard in de kruising.

Na de gelijkmaker kroop ASVD wat meer uit de schulp en kregen we het iets lastiger. Echter, Gerald ten Hove zorgde aangeven van opnieuw Danny Schoenmaker voor de 2-1 voorsprong. Een uitstekend doelpunt. Enkele minuten later leek Gerald er 3-1 van te maken, maar de bal ketste via de paal het veld weer in. Ruststand: 2-1.

In de 2e helft begon Excelsior’31 2 zeer matig, balverlies zorgde ervoor dat de achterhoede in de problemen kwam. In de 55e minuut maakte Nick Haase een lichte overtreding en kreeg hiervoor zijn 2e gele kaart, hierdoor moest Excelsior’31 2 met 10 man verder. Na de rode kaart kreeg ASVD echter nauwelijks nog mogelijkheden en maakte Gerald ten Hove op aangeven van Frank Averesch, in de 69e minuut, de 3-1.

In de laatste minuten gebeurde er weinig en trok Excelsior’31 2, met 10 man, terecht de overwinning over de streep. De sympathieke gasten uit Dronten werden nauwelijks gevaarlijk en dus kunnen er 3 zeer belangrijke punten bijgeschreven worden.

Volgende week gaat Excelsior’31 2 op bezoek bij sv Lelystad’67.