v.v.Lelystad'67 2 - Excelsior'31 2 0-1

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp (Multivideo Rijssen)

Opstelling:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen (Coen Vloedgraven), Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Simon Baysoy, Jelte van der Berg, Robin Schar, Frank Averesch (Jurriaan Seppenwoolde), Patrick Gerritsen (Mats Knol) en Yorick Calkhoven

Excelsior’31 2 wint ook de 2e wedstrijd na de winterstop, thuis versloeg men laagvlieger Lelystad 2 met 9-1. Dit keer ging het een stuk moeizamer, de eindstand was 0-1. Al snel bleek Lelystad de tactiek op Excelsior’31 aangepast te hebben. Excelsior’31 had daardoor moeite om grip te krijgen op de tegenstander. Na 20 minuten werd er een en ander omgezet. Het spel bleef echter op en neer golven. Excelsior’31 kreeg niet het zo gewenste overwicht op de wedstrijd.

Beide ploegen kregen kleine kansen, echte grote kansen bleven uit. Van goed voetbal was er geen sprake, zeker niet aan Rijssense kant.In de 2e helft begon Excelsior’31 sterk. In de 52e minuut schoot Frank een vrije trap op de paal en ook de rebound viel niet binnen. De druk op het doel van Lelystad werd steeds groter. In de 62e minuut kopte Gert-Jan een corner van Frank keihard tegen de touwen. Een bevrijdende treffer.

Excelsior’31 behield in de tweede helft het overwicht, al kwam Lelystad er af en toe gevaarlijk uit. Patrick Loohuis moest enkele keren handelend optreden. Ook de keeper van Lelystad kreeg meerdere ballen op doel, maar de beslissing bleef uit.

Lelystad probeerde met een slotoffensief een punt uit het vuur te slepen. Excelsior’31 hield echter stand en zo gingen de 3 zeer belangrijke punten mee naar Rijssen.

Aanstaande dinsdag speelt Excelsior’31 2 (vriendschappelijk) op de Koerbelt tegen TVC’28 2. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

Zaterdag speelt Excelsior’31 2 thuis tegen VVOG 2, voor de competitie. Deze wedstrijd begint om 11.30 uur.