Sublieme Jan Borghuis leidt zaalvoetballers Excelsior’31 langs DZVV/Voicedata

Foto bij Sublieme Jan Borghuis leidt zaalvoetballers Excelsior’31 langs DZVV/Voicedata

Samenvatting Excelsior'31 1 - DZVV/Voicedata 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de competitiewedstrijd tegen DZVV/Voicedata uit Denekamp met 6-4 gewonnen. Na een spannende wedstrijd hield Excelsior’31 andermaal de punten in Rijssen. Grote man was deze avond Jan Borghuis die met twee prachtige doelpunten en een aantal assist zijn ploeg op sleeptouw nam. Door deze overwinning blijft Excelsior’31 koploper in de Hoofdklasse F.

De start van de wedstrijd was moeizaam voor Excelsior’31. Al na een paar minuten kwam de ploeg op achterstand. Via Maarten Postma werd het echter snel 1-1 door een snoeiharde pegel van iets voor de middenlijn. Na een prachtige treffer van Jan Borghuis op aangeven van Arnoud Baan kwam Excelsior’31 op voorsprong. Nadat DZVV/Voicedata op gelijke hoogte was gekomen, scoorde Gilano Samangoen vlak voor rust de belangrijke 3-2.

Na de rust zette Excelsior’31 aan en liep het eenvoudig uit naar 5-2. Bij vlagen werd er uitstekend gespeeld en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Toch viel uit een counter de 5-3, waardoor trainer John Baas nog niet achteruit kon leunen. Jan Borghuis bekroonde zijn avond echter met de 6-3, voorafgegaan door een fraaie sleepbeweging. Nadat het nog 6-4 werd, kwam het verlossende fluitsignaal, waardoor de overwinning een feit was.

Komende week gaat het op vrijdag 7 februari op bezoek bij Sparta Enschede, waar het in de Reggehal tegen gelijk heeft gespeeld. De week erop staat de absolute topper tegen ASVD uit Dronten op het programma; deze ploeg staat op de tweede plek met slechts een punt achterstand. Met nog slechts vijf wedstrijden te gaan zal elke wedstrijd nu een finale worden.

Doelpunten Excelsior’31: Gilano Samangoen 2x, Jan Borghuis 2x, Arnoud Baan, Maarten Postma

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Arnoud Baan, Agassi Daneljan en Jan Borghuis

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel