Drie punten voor zaalvoetballers Excelsior’31 2

Foto bij Drie punten voor zaalvoetballers Excelsior’31 2

Drie punten voor zaalvoetballers Excelsior’31 2

Samenvatting Excelsior'31 2 - ESA 2, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft, na twee nederlagen op rij, gisteravond weer een zege geboekt. In sporthal de Reggehal in Rijssen, was het ESA 2 uit Arnhem uiteindelijk met 9-5 de baas. Grote man aan Excelsior’31 zijde was Henk Lankamp, die maar liefst vier maal scoorde.

Waar Excelsior’31 normaliter kan rekenen op een vaste kern van spelers, ontbraken om uiteenlopende redenen deze avond drie spelers. Verhinderd waren Arend Baan (blessure), Remco Haan (werk) en Tom Kamphuis (ziek). De selectie werd aangevuld met Jan Borghuis en Dick Bal.

ESA, dat deze avond aantrad met één wissel, staat bekend om de vele ‘getructe’ zaalvoetballers. Echter, in de omschakeling nemen de meeste spelers het doorgaans niet zo nauw. Van deze combinatie van factoren wist Excelsior’31 prima van te profiteren. Door doelpunten van Jan Borghuis, Rik Harbers (2x) en Henk Lankamp (2x) stond er bij rust een 5-0 voorsprong op het scorebord.

Een monsterscore leek realistisch, ware het niet dat Excelsior’31 in de tweede helft erg gemakzuchtig ging spelen. ESA kwam terug tot 5-2 en de 5-3 leek in de maak. Gelukkig viel deze voor Excelsior’31 niet. Sterker nog, Excelsior’31 scoorde vervolgens zelf in een kort tijdsbestek maar liefst drie maal, waardoor de stand 8-2 werd. Hierna volgde een zwakke periode van Excelsior’31, waarin het maar liefst drie tegentreffers moest incasseren en het vervolgens 8-5 stond. Het slotakkoord van de wedstrijd was van Henk Lankamp die op het laatst voor de 9-5 zorgde, wat tevens de eindstand was.

Door deze zege nadert Excelsior’31 de nummer twee WSV tot op één punt. De voorsprong op nummer vier Brasil’77 is zes punten, waarbij vermeld moet worden dat Brasil’77 een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Volgende week speelt het team een uitwedstrijd in Nijkerk. Op vrijdag 14 februari neemt het om 19.30 uur op tegen ZVV/Sparta 2.

Doelpunten Excelsior’31 2: Henk Lankamp (4x), Rik Harbers (2x), Geert Slagman (2x) en Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Henk Lankamp, Rik Harbers, Geert Slagman, Niek Haase, Jan Borghuis en Dick Bal.

Coach: Ichtus Rahanra

Kalender icoon donderdag 6 februari 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers