Excelsior'31 2 koploper af na nederlaag tegen Berkum 2 (0-2)

Foto bij Excelsior'31 2 koploper af na nederlaag tegen Berkum 2 (0-2)

Opstelling Excelsior'31 2:
Patrick Loohuis (k), Robin Schar, Nick Haase (55. Mark Breukink), Gert-Jan Schultink, Kevin Troost (7. Mats Knol), Simon Baysoy, Coen Vloedgraven, Jelte van der Berg, Patrick Gerritsen, Marco Stegeman (45. Stephen Jansen (73. Laurens Harbers) en Yorick Calkhoven

Excelsior’31 2 verliest de topper van Berkum 2
Verslag door coach Bram Freie
Excelsior’31 2 begon niet sterk aan deze belangrijke wedstrijd tegen de nr. 2 van deze competitie, Berkum. Al in de 7e minuut moest Kevin Troost zich noodgedwongen laten vervangen door Mats Knol en dit had meerdere positiewisselingen tot gevolg. In de 11e minuut werd het 0-1 voor Berkum. Uit een hoekschop kwam de bal zeer ongelukkig tegen de arm van Gert-Jan en de scheidsrechter gaf hiervoor een strafschop. Een ongelukkig tegendoelpunt.

Na deze treffer nam Excelsior’31 het initiatief over en moest Berkum zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. In de 27e minuut kwam Patrick na een mooie actie oog in oog te staan met de doelman van Berkum, echter floot de scheidsrechter af voor een overtreding in plaats van voordeel te geven, geen gelijkmaker dus. In de 34e minuut leek het alsnog gelijk te worden, een mooie aanval werd door Patrick breed gelegd op Yorick, die de hoek voor het uikiezen had, echter schoot hij over het vijandelijke doel. In de laatste 5 minuten voor rust kreeg Excelsior’31 nog 3 uitgelezen mogelijkheden om 1-1 te maken, echter gebeurde dit niet.

Na de rust ging Excelsior’31 op jacht naar de gelijkmaker, hierdoor ontstonden achter de verdediging ruimtes, Berkum wist hier met hun snelle spitsen wel raad mee. In de 53e minuut zorgde een counter voor de 2-0. Na het tegendoelpunt een aanvallende wissel. A1- speler Mark kwam erin voor Nick. Berkum trok zich terug op eigen helft en Excelsior’31 zocht de aanval. In de 57e minuut had Berkum echter de wedstrijd vanuit de counter kunnen beslissen, de bal ging op de paal. Het geloof in de goede afloop werd met de minuut minder. In de 84e minuut knalde Jelte de bal keihard op de lat. Geen aansluitingstreffer en dus ook geen echt slotoffensief.

In de 94e minuut floot de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en stond de stand van 0-2 op het bord. Al met al een terechte overwinning voor Berkum, dat beter met de kansen om sprong dan Excelsior’31. Het was vandaag niet goed genoeg aan Rijssense kant.

De koppositie gaat nu naar Berkum en Excelsior’31 zakt naar de 3e plaats. Echter zijn de verschillen minimaal en is er de komende weken nog van alles mogelijk.

Volgende week staat er geen competitievoetbal op het programma. Zaterdag 8 maart spelen we de volgende competitiewedstrijd in Aalten tegen AZSV 2.