Excelsior'31 in oefenwedstrijd met ruime cijfers langs TVC'28 (6-1)

Foto bij Excelsior'31 in oefenwedstrijd met ruime cijfers langs TVC'28 (6-1)

Excelsior'31 in oefenwedstrijd met ruime cijfers langs TVC'28 (6-1)

Excelsior'31 - TVC'28: 6-1 (2-1)

Klik hier voor een korte samenvatting van het duel, in het Excelsior'31 TV weekjournaal

Verslag met dank aan Martin Klaassen

Omdat het eerste elftal van Excelsior’31 komende zaterdag een voetbalvrij weekend heeft, speelde het om wedstrijdritme te houden donderdagavond een oefenwedstrijd tegen zondag 1e klasser TVC’28 uit Tubbergen. Alle ogen waren bij dit oefenduel in het bijzonder gericht op proefspeler Serdar Gökkaya.

Gökkaya startte net als de rest van zijn medespelers stroef aan de wedstrijd. De eerste 12 minuten, waarin Marco Ten Bolscher op aangeven van Gerald ten Hove scoorde, waren nog wel aardig. Daarna werd het beduidend minder.

TVC’28, gecoacht door oud eerste-elftalspeler Philip Agteres, kwam twee minuten later zelfs langszij. Een diepe bal van Stefan Huiskes werd door de Excelsior’31 verdediging verkeerd ingeschat. Wout Borgerink wist wel raad met de bal en kopte de bal met een boogje over Arjan Kok. Het tempo tot de rust lag laag, hierdoor bleef TVC’28 makkelijk overeind.

Oud-Excelsior’31-doelman Ruud Hofhuis (twee seizoenen A1 en 1 jaar selectielid van Excelsior’31 2) hoefde alleen in de 39e minuut nog een keer te vissen. Aydin scoorde op aangeven van Patrick Gerritsen. De gretige rechtsbuiten maakte, na een goed optreden in Excelsior’31 2, vanavond de 90 minuten vol.

In de tweede helft ging het baltempo bij Excelsior’31 omhoog, het werd steeds leuker om naar te kijken. Er ontstond door het vlottere spel meer ruimte. Gökkaya, die op ’10’ speelde viel niet bovenmatig op, maar kwam wel steeds beter in de wedstrijd. Hij liet met enkele (ook pogingen tot) steekpasses, zien over een goed voetbalinzicht te beschikken.

In de 65e minuut scoorde de proefspeler, op aangeven van Aydin, fraai van afstand. Hij schoot de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. De talentvolle keeper uit de B1 (!) van TVC'28, die Hofhuis na rust verving, was kansloos. Twee minuten later stond Gökkaya ook aan de basis van de 4-1. Met een scherp ingedraaide vrije trap bereikte hij het hoofd van Gerald ten Hove. De middenvelder verlengde de bal tot in het net.

Ten Bolscher schoot vervolgens op aangeven van Aydin nog met scherp (binnenkant paal erin) en het laatste doelpunt werd gemaakt door Gerald ten Hove. Hij was koelbloedig op aangeven van Patrick Gerritsen.

Benoemenswaardig: het prima debuut van Simon Baysoy (Excelsior'31 2). Hij voegde met zijn drive, durf en diepgang echt wat toe aan het elftal.

Excelsior’31 – TVC’28 6-1 (2-1)

Scoreverloop: 10. Marco Ten Bolscher 1-0, 12. Wout Borgerink 1-1, 39. Marco Aydin 2-1, 65. Serdar Gökkaya 3-1, 67. Gerald ten Hove 4-1, 73. Marco Ten Bolscher 5-1, 86. Gerald ten Hove 6-1.

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler (46. Simon Baysoy), Adi Draganovic, John Lubbers (73. Dylan Vosskuhler), Kevin Siemelink, Marco Stegeman (46. Robin Schär), Serdar Gökkaya, Gerald ten Hove, Marco Aydin (75.  Hakim Ezafzafi), Marco ten Bolscher, Patrick Gerritsen

Kalender icoon donderdag 27 februari 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers