Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen oefenduel tegen F.A.Z.

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen oefenduel tegen F.A.Z.

Samenvatting F.A.Z. - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen F.A.Z. met 4-5 gewonnen. Na eerst met 3-0 achter te hebben gestaan, leek er wat zand in de motor te zitten deze avond. Voor de rust was het echter alweer 3-2 en in de laatste minuut werd het uiteindelijk zelfs nog 4-5 voor de gasten uit Rijssen.

Deze wedstrijd werd in Lochem gespeeld op uitnodiging van Hakim Ezafzafi, een van de smaakmakers op het veld in het eerste team van Excelsior’31. Via Excelsior-TV had hij onlangs de zaalvoetballers van Excelsior’31 uitgenodigd om eens naar Lochem te komen om tegen zijn vrienden te spelen. Zijn team staat dik bovenaan in de derde klasse en Ezafzafi wilde wel eens zien hoe het tegen een Hoofdklasser zou vergaan. Overigens was hij zelf deze avond scheidsrechter, omdat hij zijn benen wilde sparen voor de beslissende duels op het veld die er aan zitten te komen in de strijd tegen degradatie.

Excelsior’31 trad deze avond aan met een mix van spelers van het eerste en het tweede team. Al vrij snel stond Excelsior’31 op een 2-0 achterstand en F.A.Z. liet enkele staaltjes mooi zaalvoetbal zien. Nadat het ook nog 3-0 werd, moest er toch wat gebeuren aan Excelsior-zijde. Er werd meer druk naar voren gezet en via Niek Haase en Remco Haan kwam Excelsior’31 voor de rust al terug op 3-2.

Na de rust drukte Excelsior’31 door en via treffers van Henk Lankamp en Rik Harbers kwam het op een 3-4 voorsprong. Hierna verzuimde Excelsior’31 de genadeklap uit te delen, waarna een paar minuten voor tijd F.A.Z. op gelijke hoogte kwam. Via een snelle counter met Henk Lankamp en Gerald Keizer schoot Niek Haase de 4-5 binnen in de slotseconde en floot de sterk leidende Hakim Ezafzafi voor het einde van de wedstrijd.

Excelsior’31 bedankt het team van Ezafzafi voor de sportieve wedstrijd en hoopt ze de komende tijd ook nog eens in Rijssen te treffen.

Excelsior’31 gaat zich nu verder voorbereiden op het slot van de competitie. Het eerste team speelt donderdagavond 13 maart om 20.00 uur in de Reggehal tegen Club HAC en het tweede team neemt het aankomende week, donderdag 6 maart, ook thuis in de Reggehal op tegen Sportclub Olympic.

Doelpunten Excelsior’31: Niek Haase 2x, Henk Lankamp, Remco Haan en Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Niek Haase, Gerald Keizer, Remco Haan, Henk Lankamp, Rik Harbers, Maarten Postma