Gehavend Excelsior’31 2 speelt met 1-1 gelijk bij AZSV

Foto bij Gehavend Excelsior’31 2 speelt met 1-1 gelijk bij AZSV

Opstelling Excelsior'31 2: Patrick Loohuis (k), Kevin Troost (82. Ninos Baysoy), Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Jan Borghuis, Coen Vloedgraven, Arnoud Baan, Mats Knol (68. Jeroen Dangremond), Frank Averesch en Yorick Calkhoven

Door een groot aantal afwezigen (blessures en schorsingen) moest het 2e elftal vandaag een beroep doen op Jeroen Dangremond van het 3e elftal, Arnoud Baan van het 4e elftal en Jan Borghuis van het 5e elftal. Daarnaast werd Ninos Baysoy bereid gevonden de gelederen te versterken. Uiteindelijk konden we door de hulp van deze spelers (en de trainers/leiders van de desbetreffende elftallen) toch met 13 man richting Aalten. Dank hiervoor!

In Aalten moest er in een heerlijk zonnetje gevoetbald worden op een dramatisch hoofdveld. Het was voor Excelsior’31 2 dit seizoen de eerste keer dat er op natuurgras gespeeld werd, het was duidelijk even wennen. Vanaf minuut was duidelijk wat de bedoeling van  de gastheer was, de gasten uit Rijssen het spel laten maken en zelf inzakken en gokken op de counter. In de 6e minuut werd de eerste counter van AZSV direct benut, na matig ingrijpen achterin, werd de bal langs Patrick geschoten, 1-0.

In de 10e minuut kreeg Excelsior’31 de eerste grote kans, in eerste instantie redde de keeper knap, maar de rebound was voor Jan Borghuis, die de bal in het lege doel kon schuiven, 1-1. Na deze 2 snelle treffers werden er weinig kansen meer gecreëerd. Pas in de laatste fase van de eerste helft kreeg Excelsior’31 een paar mogelijkheden.

In de 34e minuut schoot Mats een vrije trap hard op de lat, de rebound ging er ook net niet in. Na dit wapenfeit kwam Yorick gevaarlijk door, maar zijn voorzet bereikte Frank net niet. We gingen rusten met een 1-1 stand.

In de rust werden enkele omzettingen gedaan om meer grip te krijgen en de wedstrijd in ons voordeel te kunnen beslissen. In het eerste kwartier leek Excelsior’31 de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar AZSV bleef gevaarlijk in de counter. Excelsior’31 was de betere ploeg, had veel balbezit, maar creëerde weinig mogelijkheden. In de laatste fase van de wedstrijd vloeiden de krachten weg en leek AZSV vanuit de counter de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Excelsior’31 kwam 2 keer goed weg bij goede mogelijkheden van AZSV.

Al met al was het niet terecht geweest als deze kansen waren benut. De 1-1 eindstand was een juiste afspiegeling en door het verlies van de 2 ploegen boven ons, zijn we 1 punt ingelopen. Het wordt ongekend spannend in de top van de reserve hoofdklasse A.

Volgende week spelen we thuis om 11.30 uur tegen DZC’68 2.