Excelsior ’31 3 loopt na rust gemakkelijk weg bij WVF 3

Foto bij Excelsior ’31 3 loopt na rust gemakkelijk weg bij WVF 3

WVF 3 – Excelsior ’31 3 1-6 (0-1)
Na 2 voetballoze zaterdagen werd op de eerste warme zaterdag van het jaar de wedstrijd tussen koploper Excelsior ’31 en hekkensluiter WVF afgewerkt. Na het puntverlies in de laatste competitiewedstrijd waren we er vandaag opgebrand ons te revancheren. Dit moesten we echter wel zien te doen met een mutatie in de selectie, Jeroen Dangremond speelde vandaag bij het 2e mee en zijn plek werd opgevuld door Bart Slagman.

Luen Mensink was geblesseerd maar daar stond tegenover dat Jacco Vis na enkele weken van afwezigheid weer terugkeerde in de selectie, hij mocht vandaag echter slechts de fraaie taak van vlaggennist op zich nemen.

Opstelling Excelsior'31 3:
Rene Kamphuis (k), Mark Seppenwoolde, Arjan Schooten, Niek Bakker, Joey Gerritsen Mulkes (Simon Kool), Gerwin Immink, Robert Harbers, Ruben Willems, Laurens Harbers, Theun Brandriet, Sjors van Gerrisheim (Bart Slagman)

Ondanks de waarschuwing van routinier Arjan Schooten in de kleedkamer dat de wedstrijd echt beter moest dan de warming up begonnen we zeer matig aan de wedstrijd. We waren erg onnauwkeurig in de passing, aannames mislukten en vaak werd voor de verkeerde oplossing gekozen. Het spelbeeld ging dan ook ondanks het grote verschil op de ranglijst lange tijd gelijk op.

Ondanks dat we niet best speelden kregen we echter wel een aantal kansjes, Ruben Willems probeerde het een aantal keer van afstand maar het lukte hem niet om hetzelfde venijn in zijn schoten te leggen die zijn spel normaal zo kenmerken. Laurens Harbers ontsnapte door zijn snelheid een aantal keer aan de verdediging van WVF maar was  niet scherp in de afronding.

Gerwin Immink produceerde tot hilariteit van zowel medespelers als tegenstander twee fenomenale afzwaaiers. Donderdagavond op de training wapperde Gerwin de ballen nog links en rechts in de kruising, hij droeg toen echter de blitse achtergelaten wondersloffen van ex Excelsior 31 superster Dennis Mahumudov maar speelde zaterdag weer op zijn vertouwde zwarte adidasjes (misschien toch maar een definitieve ruil overwegen Gerwin).

WVF kreeg de eerste helft één grote kans, Rene Kamphuis redde echter uitstekend. Gelukkig slaagden we er toch nog in vlak voor rust op voorsprong te komen. Bij het uitverdedigen werd een bal naar het zich leek aanzien op goed geluk naar voren gepeerd. Laurens Harbers geloofde er echter in, was iedereen te snel af en trok voor op Theun Brandriet die makkelijk af kon ronden. Zo gingen we toch nog met een voorsprong de rust in.

Er was in de rust opluchting over de voorsprong maar we wisten ook dat het na rust beter zou moeten. We schoten dan ook uit de startblokken, al na 4 minuten in de tweede helft gaf Sjors van Gerrisheim een prachtige pass op Theun Brandriet, die controleerde de bal fraai op de borst en kon de keeper makkelijk passeren. Hierna was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. WVF leek niet te geloven nog twee doelpunten te kunnen maken tegen de koploper en wij wisten eigenlijk ook al wel dat de wedstrijd in de tuk was.

Robert Harbers maakte de 3-0 op aangeven van Ruben Willems, Theun Brandriet completeerde zijn hattrick door een bal makkelijk binnen te koppen na een goede voorzet van de ingevallen Bart Slagman. Bart Slagman tekende zelf voor de fraaiste goal van de wedstrijd door in het penaltygebied een aantal spelers van WVF het nakijken te geven en de bal droog in de onderhoek te knallen.

WVF wist 5 minuten voor tijd nog een eretreffer te maken, een verdekt schot uit de tweede lijn liet Rene kansloos. Het slotakkoord was voor Laurens Harbers, het veld lag inmiddels wagenwijd open aangezien WVF niet echt fanatiek meer verdedigde. Laurens ging een verdediger voorbij op snelheid en kon de bal binnen prikken en bracht zo de einduitslag op 6-1.

Zo leek wat in eerste instantie een lastige middag te gaan worden toch nog een makkelijke overwinning. Het beste nieuws van de middag kwam echter van een ander veld, in eigen huis wist Dos Kampen een knappe 2-1 overwinning te halen op onze naaste belager OWIOS waardoor we nu vijf punten voorsprong hebben met nog zes wedstrijden te gaan. We hebben vandaag dus een belangrijke slag geslagen in de strijd om het kampioenschap.

Volgende week staat de belangrijke maar lastige wedstrijd gepland tegen nummer 3 Hatto Heim. Excelsior 1,2,3,4 en A1 spelen allen thuis en na afloop van deze wedstrijden barst er een feestelijk Hollandse avond los.

Alle ingrediënten voor een fraaie voetbaldag, komt dat zien mensen!!