Koploper Excelsior’31 2 vergeet te scoren in Hardenberg

Foto bij Koploper Excelsior’31 2 vergeet te scoren in Hardenberg

Opstelling Excelsior'31 2:
Wilco Nieuwenhuis (k), Robin Schar, Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Reno Timmerman (45. Luen Mensink), Coen Vloedgraven, Jelte van der Berg, Mats Knol, Frank Averesch en Yorick Calkhoven

Excelsior’31 2 ging vandaag op bezoek in Hardenberg, op het mooie sportpark De Boshoek. De numero 12 op de ranglijst HHC 2 was de tegenstander. Een ploeg die onderin bungelt en zich de komende weken moet veilig spelen. Met maar liefst 4 spelers van de 1e selectie moesten de oranjehemden 3 punten proberen te pakken tegen koploper Excelsior’31. O.a. spelers als Martijn Berger en Lars Offinga stonden in de basis bij HHC.

Excelsior’31 moest als koploper 3 punten pakken, om de net terug veroverde koppositie niet direct weer weg te geven. Alle ingrediënten waren er dus voor een mooie, spannende pot voetbal. Nadat we ons, in het bijzijn van 2 andere teams, in een overvolle kleedkamer hadden omgekleed en moesten warm lopen op een trainingsveld, bleek na de warming-up, dat we nog 15 minuten moesten wachten, omdat de wedstrijd voor ons nog niet was afgelopen. Een alles behalve topklasse-waardige situatie. Jammer, maar het ging uiteindelijk om de wedstrijd…

Om 12.15 uur kon de wedstrijd die voor 12.00 uur gepland stond beginnen. En direct bleek dat HHC van plan was voor de volle winst te gaan. Twee aanvallende ploegen zorgden voor een vermakelijke eerste helft. De eerste grote kans was voor HHC in de 10e minuut. De spits van HHC mocht helemaal alleen op Wilco afgaan, maar Wilco bleef lang staan en kon het schot met een katachtige reflex stoppen. Geen vroege achterstand gelukkig.

Na de eerste 15 minuten pakte Excelsior’31 2 het initiatief. En werden er enkele mogelijkheden gecreëerd. In de 34e minuut de grootste kans voor Excelsior’31, na een prachtige pass van Jelte kon Yorick alleen op de keeper van HHC afgaan, de keeper kon de inzet keren. De terechte ruststand was 0-0.

In de rust ging Reno Timmerman eraf, hij moest richting Veenendaal, om daar aan te sluiten bij het 1e elftal. Luen Mensink verving hem. In de 48e minuut leek Luen de 0-1 te maken, maar vrij voor de keeper kreeg hij de bal niet lekker mee. Even daarna leek Frank te gaan scoren, maar de uitstekende keeper van HHC was op tijd zijn doel uit om de aanval onschadelijk te maken.

Excelsior’31 2 was in de 2e helft oppermachtig en het leek een kwestie van tijd tot de 0-1 zou vallen. HHC kwam er nauwelijks nog uit en het spel speelde zich af rondom het strafschopgebied van HHC. De ene na de andere aanval was het gevolg. De keeper van HHC haalde 2 prima schoten van Yorick uit het doel. In de 80e minuut kwam Frank alleen voor de keeper, omspeelde deze vervolgens, maar kreeg de bal er niet in. In de 87e minuut kreeg HHC vanuit de counter een enorme kans, maar de nr.10 van HHC, in de winterstop overgekomen van PEC Zwolle, vergat te scoren.

Tot diep in blessuretijd bleef Excelsior’31 op zoek naar die bevrijdende treffer, maar hij viel niet. De uitstekende leidende scheidsrechter floot in de 96e minuut af en dus eindigde het duel, zoals het begon. Het spel was vandaag uitstekend tegen een aardige tegenstander, die niet zo laag horen te staan. Helaas wou de bal er niet in en dus kan er maar 1 punt bijgeschreven worden. Ondanks het puntverlies blijven we koploper, door de overwinning van nr.3 Berkum op nr.2 Sparta Nijkerk. De komende weken worden bijzonder spannend in de reserve hoofdklasse A.

Volgende week zaterdag is Excelsior’31 2 vrij. Dinsdag 1 april zal er weer worden aangetreden tegen HHC 2. De winnaar plaatst zich voor de halve finale van de beker. Deze wedstrijd wordt gespeeld op de Koerbelt en begint om 20.15 uur.