Zaalvoetballers Excelsior’31 2 onderuit in Lichtenvoorde

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 onderuit in Lichtenvoorde

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de uitwedstrijd tegen LZV/Kuypers Hair&Wel 2 verloren. Na een gelijkopgaande wedstrijd, keerde het team van coach Ichtus Rahanra met een 5-4 nederlaag huiswaarts.

Excelsior’31 begon niet goed aan de wedstrijd. Door twee slordigheden stond het na tien minuten spelen met 2-0 achter. In een fase kort voor rust werd er volop gescoord. Met een schot vanaf de zijkant was Geert Slagman verantwoordelijk voor de 2-1. Wederom door onoplettendheid en de organisatie die zoek was, verdubbelde LZV/Kuypers de marge en stond het 3-1. Dit leek de ruststand te gaan worden, maar het was Rik Harbers die de 3-2 nog wist te scoren. De scheids floot vervolgens direct voor de rust.

Na rust een beter spelend Excelsior’31, waar het door een vrije trap van Rik Harbers op gelijke hoogte kwam (3-3) met LZV/Kuypers. Tom Kamphuis kreeg vervolgens een niet te missen kans om Excelsior’31 voor het eerst deze avond op voorsprong te zetten. Echter, één op één met de keeper, met verder geen tegenstander in zijn rug, stuitte hij op de keeper.

Doordat Excelsior’31 meer druk ging zetten en veel balbezit had op de helft van de tegenstander, maar helaas de eindpass of dan wel de afronding ontbrak, kreeg het wel een aantal counters om de oren. Hoewel keeper Marien Baan nog wel een aantal ballen pareerde, was het LZV/Kuypers dat tweemaal toesloeg en het vervolgens 5-3 stond.

Met nog ongeveer vijf minuten te spelen maakte Henk Lankamp de aansluitingstreffer (5-4) en ging Excelsior’31 alles of niets spelen. Een snoeiharde punter van invaller Daan Kreijkes spatte uiteen op de kruising en Henk Lankamp zag een schot op de paal belanden. Een verdiende 5-5 hing in de lucht, maar helaas viel die niet.

Na vijftig minuten zaalvoetbal vond de scheidsrechter het welletjes en droop Excelsior’31 toch enigszins teleurgesteld af. Ondanks deze nederlaag staat Excelsior’31 nog steeds op een keurige derde plaats in de Hoofdklasse G.

De eerst volgende wedstrijd voor Excelsior’31 2 is aankomende donderdag 3 april. In sporthal de Reggehal is dan om 20.00 uur dé kampioen Gonemo/Redox de tegenstander.

Doelpunten Excelsior’31 2: Rik Harbers (2x), Henk Lankamp en Geert Slagman

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Remco Haan, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Geert Slagman en Daan Kreijkes