Zaalvoetballers Excelsior’31 nemen voorschot op kampioenschap

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 nemen voorschot op kampioenschap

Zaalvoetballers Excelsior’31 nemen voorschot op kampioenschap

Samenvatting Hoekje/Toyota 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Marc Velthuis

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben maandagavond de uitwedstrijd bij Hoekje/Toyota met 2-4 gewonnen. Doordat naaste concurrent ESA uit Arnhem met 8-4 verloor van VSCO’61 in Oldenbroek heeft Excelsior’31 nu een voorsprong van zes punten op de laatst overgebleven concurrent ASVD uit Dronten. Aangezien er nog maar twee wedstrijden te spelen zijn, houdt dit in dat Excelsior’31 volgende week donderdag tegen ZVV/Sparta Nijkerk in de eigen Reggehal genoeg heeft aan een gelijkspel om KAMPIOEN te worden in de Hoofdklasse F.

Excelsior’31 kreeg het maandagavond niet cadeau in Oldenzaal. Hoekje/Toyota stond bovenaan in de strijd om de derde periode en begon dan ook scherp aan de wedstrijd. Keeper Willard Baan redde Excelsior’31 een paar keer, zodat de 0-0 op het bord bleef. Na de eerste wissels pakte Excelsior’31 het initiatief wat resulteerde in twee treffers; een eigen doelpunt van Hoekje/Toyota (goal nummer 100 van deze competitie in totaal) en Agassi Daneljan. Tot aan de rust zakte Hoekje/Toyota in en kon er met een 0-2 voorsprong gerust worden.

Na de thee zette Hoekje/Toyota druk en kreeg Excelsior’31 veel kansen. Uit een rebound scoorde Hoekje/Toyota echter de aansluitingstreffer, 1-2. Hierna kreeg Hoekje/Toyota meer vertrouwen en ging de wedstrijd op en neer. Uit een mooie aanval was het Agassi Daneljan die met zijn tweede van de avond de 1-3 aantekende. Het breekpunt van de avond kwam hierna. Excelsior’31 verloor de bal op de helft van Hoekje/Toyota en plots konden vier spelers oprukken naar de goal van Excelsior’31. Henk Lankamp veroverde in zijn eentje echter de bal en stak razendsnel over naar de andere kant. Daar stond Gilano Samangoen klaar die Maarten Postma op maat bediende. Na deze 1-4 ging keeper Willard Baan licht geblesseerd naar de kant en was Gerjan Bakker zijn vervanger. Naast enkele knappe reddingen moest hij toch nog een treffer incasseren, zodat de eindstand 2-4 was in Oldenzaal.

Daar dit de laatste uitwedstrijd van het seizoen was, heeft Excelsior’31 nu nog twee thuiswedstrijden voor de boeg. Volgende week donderdag 10 april om 20.00 uur heeft Excelsior’31 genoeg aan een punt tegen ZVV/Sparta Nijkerk om de titel binnen te halen. De spelers van Excelsior’31 kunnen de steun van het publiek zeker gebruiken.

Doelpunten Excelsior’31 1: Agassi Daneljan 2x, Maarten Postma 1x, Eigen doelpunt 1x

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Gerjan Bakker (reservekeeper) Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Henk Lankamp, Jan Borghuis, Maarten Postma, Arnoud Baan en Agassi Daneljan

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon dinsdag 1 april 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers