Excelsior’31 3 moet kampioenschap minimaal een week uitstellen

Foto bij Excelsior’31 3 moet kampioenschap minimaal een week uitstellen

Excelsior ’31 3 – IJVV 2 2-3 (0-3)

Verslag door Jacco Vis
Zaterdag 5 april was de dag dat Excelsior 3 kampioen kon worden en zo weer terug zou keren naar de eerste klasse. Om dit te bewerkstelligen moest gewonnen worden van IJVV 2 terwijl OWIOS punten zou laten liggen tegen Nieuw Leusen. Aangezien wij het de laatste wedstrijd zeer lastig hadden tegen Nieuw Leusen en hun spelers hadden beloofd hun uiterste best te doen tegen OWIOS hadden we goede hoop dat we vandaag al een kampioensfeestje zouden kunnen vieren. Het liep echter allemaal een beetje anders.

Opstelling Excelsior'31 3:
Rene Kamphuis (k), Simon Kool (Mark Seppenwolde), Niek Bakker, Arjan Schooten, Joey Gerritsen Mulkes, Ruben Willems (Robert Harbers), Gerwin Immink (Ties ten Barge), Sjors van Gerrisheim, Jeroen Dangremond, Theun Brandriet (Luen Mensink), Laurens Harbers.

Bij aanvang van de wedstrijd wisten we nog niet wat OWIOS gemaakt had aangezien de contacten van leider Joop bij Nieuw Leusen niet al te snel waren in hun informatievoorziening. We waren op dat moment dan ook nog in onzekerheid of we kampioen zouden kunnen worden. We lieten wel meteen blijken dat we vandaag een goed resultaat wilden behalen. In de eerste minuut kregen we dan ook al een kans.

Laurens ontsnapte op links, bereikte de achterlijn en wilde de bal voortrekken. De bal werd echter geblokt voordat een van onze aanvallers gevaarlijk kon worden. We kregen wel een corner die door Theun helaas net over werd gekopt. Na dit veel belovende begin kwam IJVV echter beter in de wedstrijd en opende zij ook de score. Wij leden balverlies op het middenveld, hun linksbuiten werd in de diepte weggestuurd, hij was niet meer te achterhalen en maakte de 1-0.

Inmiddels was tot overmaat van ramp ook nog het bericht doorgedrongen dat OWIOS gewonnen had en dat een kampioenschap er vandaag dus zeker niet in zou zitten. We wilden natuurlijk nog wel een goed resultaat behalen om het dan volgende week af te kunnen maken. Laurens kreeg een enorme kans maar zijn kopbal van dichtbij werd van de lijn gehaald. Ondanks de achterstand hadden we wel het gevoel dat het nog wel goed zou komen. In de 28e minuut kregen we echter weer een tegenslag te verduren.

Een diepgaande middenvelder werd door ons niet goed opgevangen, hij ontving een uitstekende pass, controleerde de bal knap op de borst en schoot van net binnen het penaltygebied onhoudbaar binnen. Het liep allemaal dus niet zoals we verwacht hadden. Theun kreeg een opgelegde kans toen Jeroen doorbrak en de bal breed legde, Theun leek de bal zo binnen te kunnen schuiven maar hij had het vizier niet op scherp en schoof de bal naast. Een paar minuten later kreeg Theun weer een goede kans,

Sjors gaf een prachtige pass vanaf links over de laatste verdediger heen maar Theun wist zijn kopbal niet tussen de palen te krijgen. Een minuut later schoot Sjors van dichtbij hard op de vuisten van de keeper. Ondanks het grote aantal kansen dat we kregen was het echter voor rust weer IJVV dat op prachtige wijze toesloeg. Na een goede aanval werd van zo’n 20 meter de bal loeihard in de kruising geschoten. Rene zag de bal pas toen hij even bleef hangen in de winkelhaak.

Voor rust kregen we nog één goede kans, centrale verdediger Arjan was opgestoomd en kreeg de bal aangespeeld van Jeroen, de keeper dook over de bal heen en dit verraste Arjan enigszins waardoor hij zijn voet niet tegen de bal kon krijgen. Zo gingen we dus rusten met een flinke achterstand. Iets dat we dit seizoen niet vaak meegemaakt hebben.

Ondanks dat het kampioenschap niet meer binnen ons bereik lag en we tegen een aanzienlijke achterstand aan keken bleven we het proberen. Laurens kon alleen op de keeper af maar wist de bal niet langs de doelman te krijgen. Arjan kopte over uit een corner en de keeper van IJVV redde knap op een schot van Jeroen vanaf de punt 5 meter. In de 66e minuut wisten we echter de aansluitingstreffer te produceren. Joey schoot vanaf een meter of 25 de bal op werkelijk fenomenale wijze stijf in de kruising. Het geloof in een goed resultaat was weer terug. We drukten IJVV steeds verder terug,

Laurens kreeg een goede kans toen hij eerder bij de bal was dan de verdedigers na een goede bal over de laatste lijn. Hij schoot echter net naast. De ingevallen Mossel  schoot uit een corner op goal maar de bal werd met de hand (?) van de lijn gehaald. In de 88e minuut maakte Robert de 2-3 uit een corner. Met de moed der wanhoop gingen we op zoek naar de gelijkmaker en er kwamen ook wel een aantal gevaarlijke situaties uit voort maar we wisten deze niet te verzilveren.

Zo verloren we na 16 ongeslagen wedstrijden op rij weer eens een wedstrijd. Een grote teleurstelling, zeker gezien het feit dat we stiekem toch wel een beetje gerekend hadden op het kampioenschap. We hebben echter nog steeds vijf punten voorsprong en volgende week is er weer een kans kampioen te worden.

De situatie is dan weer hetzelfde als deze week. OWIOS moet punten laten liggen tegen IJVV terwijl wij zelf moeten winnen van KHC.

We gaan dus weer een spannende week tegemoet.