DVS'33 2 - Excelsior'31 2 1-2

Samenvatting met dank aan Jan Nijkamp / Multivideo Rijssen

Opstelling Excelsior'31 2:
Wilco Nieuwenhuis (k), Robin Schar, Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Reno Timmerman, Coen Vloedgraven (45. Rob ten Hove), Jelte van der Berg, Simon Baysoy, Frank Averesch (75. Mats Knol) en Yorick Calkhoven

Excelsior’31 2 begon ontzettend sterk aan de uitwedstrijd tegen DVS’33 2. In de 7e minuut maakte Danny op aangeven van Nick de terechte 0-1. Vlak na de openingstreffer kon Yorick op aangeven van Frank de 0-2 maken, maar helaas ging deze kans er niet in. In de openingsfase gingen nog een aantal goede kansen verloren. Excelsior’31 2 combineerde en creëerde veel kansen en DVS’33 wist niet wat er allemaal gebeurde. Het leek een walk-over te worden. In de eerste helft kreeg DVS’33 slechts een kans uit een corner, maar deze  bal ging er niet in. Ruststand: 0-1.

In de 2e helft leek Excelsior’31 2 de wedstrijd te beslissen. Een aanval over de linkerkant werd prima afgerond door Yorick, 0-2. Hierna ging DVS’33 op zoek naar de aansluitingstreffer. Echte kansen werden nauwelijks weggegeven door Excelsior’31 2. In de 75e minuut scoorde DVS’33 totaal onverwachts de 1-2. De scheidsrechter gaf totaal onterecht een penalty aan DVS’33.

Het laatste kwartier werd het hierdoor nog spannend. DVS’33 ging op zoek naar de gelijkmaker. Excelsior’31 werd terug gedrongen, maar DVS’33 creëerde nauwelijks kansen. In de 95e minuut floot de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en konden er volledig terecht 3 punten worden bijgeschreven. Hierdoor blijft Excelsior’31 2 de trotse koploper van de reserve hoofdklasse A.

Volgende week thuis tegen SVZW 2, om 11.30 uur.