Zaalvoetballers Excelsior’31 promoveren naar Topklasse in bomvolle Reggehal

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 promoveren naar Topklasse in bomvolle Reggehal

Samenvatting Excelsior'31 1 - ZVV/Sparta 3, met dank aan Jan Nijkamp

Interviews na de wedstrijd (op radio 350 door Henk v/d Maat) met John Baas, Jan Borghuis, Willard Baan, Gerald Keizer en Jan Baan.

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn donderdagavond KAMPIOEN geworden van de Hoofdklasse F. Eén speeldag voor het einde had Excelsior’31 genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. In de eigen Reggehal liet de thuisploeg het er niet op aan komen en werd er maar liefst met 8-3 gewonnen van ZVV/Sparta uit Nijkerk, de nummer vier in de stand. Na de verloren finale in de nacompetitie is Excelsior’31 nu met overmacht gepromoveerd naar de Topklasse.

Van meet af aan had Excelsior’31 het initiatief en liet het zien wat het de bedoeling was deze avond: kampioen worden! Arnoud Baan scoorde met de hak op prachtig aangeven van Jan Borghuis de 1-0. Nadat Sander Kwintenberg net binnen de lijnen kwam, stelde hij met een vlammende actie Agassi Daneljan in staat om de 2-0 te scoren. Na de tegentreffer van ZVV/Sparta was het Jan Borghuis die na een gele kaart aan de kant van ZVV/Sparta de verlossende 3-1 aantekende pal voor de rust.

Na de rust was het verzet gebroken en liep Excelsior’31 door o.a. doelpunten van Maarten Postma (tweemaal), Gerald Keizer, Gilano Samangoen en Agassi Daneljan uit naar een 8-3 overwinning.

In de tweede helft mocht de talentvolle keeper Marien Baan ook nog het doel komen verdedigen. Op deze manier bedankte trainer/coach John Baas hem voor de uitstekende manier waarop hij in de eerste helft van het seizoen topkeeper Willard Baan heeft vervangen, maar daarna zijn plek weer moest afstaan. Ook Henk Lankamp en de net van een enkel blessure teruggekeerde Nathan Oraile lieten zien steunpilaren te zijn binnen het kampioensteam.

Na de wedstrijd dacht aanvoerder Gerald Keizer de kampioensschaal te krijgen. Uit handen van de spelers van ZVV/Sparta kreeg hij echter hun kampioensschaal van vorig jaar in de eerste klasse, een staaltje voetbalhumor van de bovenste plank.

Aan de basis van dit succes staat vooral voorzitter Hans van der Stouw, die na de wedstrijd bekend maakte na zeven jaar de hamer neer te leggen. Onder zijn leiding werd er een sterke technische commissie aangesteld en samen met oud-speler Alidus ter Harmsel tilde toptrainer John Baas Excelsior’31 naar een hoger niveau. Maar naast het selectievoetbal had Van der Stouw ook oog voor de niet-selectieteams en is de zaaltak van Excelsior’31 de laatste jaren ontzettend hard gegroeid en staat er een uitstekende organisatie.

De speeldatum voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Club HAC is nog niet bekend. Omdat Club HAC een aantal weken geleden niet op kwam dagen, zal deze wedstrijd (waarschijnlijk) opnieuw worden ingepland door de KNVB.

Doelpunten Excelsior’31 1: Maarten Postma 2x, Agassi Daneljan 2x, Arnoud Baan, Gerald Keizer, Jan Borghuis en Gilano Samangoen

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Marien Baan (reservekeeper), Gerald Keizer, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Sander Kwintenberg, Maarten Postma, Jan Borghuis, Arnoud Baan, Henk Lankamp en Agassi Daneljan.
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel
Grensrechter: Frank ter Harmsel