Excelsior'31 met één been in de Hoofdklasse (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 met één been in de Hoofdklasse (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 met één been in de Hoofdklasse (samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, met beelden gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons.



Excelsior '31 wacht titanenstrijd om te overleven 
Tekst: Joost Houtappels  
Bron: Voetbal op Zaterdag
LISSE - Een ding is na de 4-0 nederlaag bij FC Lisse in elk geval duidelijk voor Excelsior '31. Willen de Tukkers volgend seizoen weer in de topklasse spelen, zullen ze hun laatste twee wedstrijden moeten winnen. Een loodzware en op basis van de laatste weken bijna onmogelijke opgave.

"Het zijn behoorlijke beuken die we elke keer krijgen', verzuchtte trainer Hans van Dijkhuizen dan ook. Terwijl spelers en staf van Lisse in de middencirkel met champagne nog een jaar topklasse vierden - ze speelden zich door de 4-0 zege definitief veilig - daar verkeert Excelsior '31 nog minimaal twee weken in onzekerheid. Met vijf punten achterstand op plek dertien en twee wedstrijden te gaan, kunnen alleen twee zeges de ploeg van Van Dijkhuizen redden. In elk geval zou dan een herkansing wachten in de nacompetitie. De club uit Twente bungelt inmiddels al weken aan het elastiek. "Het allerbelangrijkste is vertrouwen", sprak de trainer. "Dat is het enige wat ik in deze fase nog als trainer kan overbrengen. Alleen heb je wel af en toe punten nodig om dat vertrouwen erin te krijgen. Anders vragen de spelers zich op een gegeven moment ook af waarvoor ze nou eigenlijk nog aan het trainen zijn." 

Toch begon Excelsior '31 niet eens zo slecht in Lisse. Van Dijkhuizen noemde de beginfase van de wedstrijd prima, terwijl Lisse-trainer Mischa Salden bij diens eigen ploeg juist de controle miste. "De eerste 25 minuten stonden we niet goed in de organisatie. We hadden moeite met de hangende mensen bij Excelsior. Gelukkig kwamen we uit een spelhervatting met 1-0 voor. Belangrijk tegen een ploeg die een hele zwakke tweede seizoenshelft heeft gespeeld." Dennis Greuter kopte na een hoekschop de 1-0 tegen de touwen. Het doelpunt bracht wat meer elan in een wedstrijd die tot dat moment niet bijzonder goed te noemen was.

FC Lisse verzuimde het duel voor rust in het slot te gooien. Kansen op 2-0 waren er in de eerste helft meer dan genoeg. Excelsior kwam er zo nu en dan ook uit, maar was voorin tandenloos. Mensen bij de club uit Rijssen praten liever niet meer over de erfenis van Denis Mahmudov, maar waar zou Excelsior '31 nu gestaan hebben als zij niet haar topschutter in de winterstop had verkocht aan PEC Zwolle? "We creëren te weinig. Op zich zijn we niks minder, alleen krijgen we dan opeens een goal tegen. Hoge ballen zijn ons zwakke punt. We hebben niet echt lengte in de ploeg." De van het failliete Glanerbrug overgekomen Tim Pothast beleeft in Rijssen ook direct tropenweken. "Na zo'n tegengoal hebben we niet de kwaliteit om het om te zetten. En na de 2-0 waren we helemaal de weg kwijt." 

De 2-0 kwam tien minuten na rust van de voet van Hanne Hagary. Even daarvoor was al een treffer van de thuisclub afgekeurd wegens buitenspel. Het beetje verzet dat Excelsior '31 bood, was na die tweede goal helemaal gebroken. De 3-0 van Renaldo Jongebloet kwam er direct achteraan en Koen Fokkema mikte later ook bekeken de 4-0 in het dak van het doel. Keeper Arjan Kok van Excelsior '31 was bij al die treffers kansloos.

"Het laatste half uur duurde wel heel lang", doelde Van Dijkhuizen op de lijdensweg die na de 2-0 restte tot aan het laatste fluitsignaal. Het had er in de tweede helft geen moment meer de schijn van dat Excelsior '31 nog iets terug kon doen. Afgezien van wat halfslachtige pogingen van Niek Davina en Patrick Gerritsen hadden de bezoekers niks in te brengen. De reddeloosheid straalde er na de 2-0 vanaf.

De berg die de Rijssenaren nu moeten beklimmen, is enorm. Op 3 mei komt IJsselmeervogels naar De Koerbelt, een week later sluit Excelsior '31 de competitie af bij Rijnsburgse Boys. "IJsselmeervogels doet nog mee om het kampioenschap he? Da's ongunstig voor ons. Of we überhaupt fitte spelers overhebben, zouden we de nacompetitie halen? Daar maak ik me op dit moment nog niet druk om. Eerst die wedstrijd van IJsselmeervogels maar eens zien te winnen." 

FC Lisse hoeft zich over eventuele degradatie na zaterdag geen zorgen meer te maken. "En dat is een prestatie van formaat", vond Salden. "Ik ben echt heel blij. Wij hebben hier nu eenmaal niet de begroting van de topclubs. Al met al hebben we dit seizoen een heleboel meegemaakt. Dat we ons nu pas veilig spelen, terwijl we maar zeven punten achter de koploper staan, zegt ook iets over hoe krankjorum deze competitie is. En dat er dan misschien vier teams uitvliegen, een kwart van alle ploegen, dat is te gek voor woorden. Gebeurt nergens anders in de wereld, maar op het derde niveau van Nederland kan het wel."

Excelsior'31 fors onderuit bij Lisse (4-0) 
Bron: klik hier   
LISSE - Excelsior'31 is alleen in theorie nog topklasser. De ploeg verloor zaterdag met liefst 4-0 bij FC Lisse. Doordat ook Noordwijk verloor van Spakenburg (2-0) is Excelsior'31 nog altijd niet officieel gedegradeerd. Met nog twee duels te gaan moet de ploeg een gat van vijf punten goedmaken om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dat lijkt een kansloze missie.

Excelsior begon nog wel aardig in Lisse, maar gescoord werd er niet. Dat deed de thuisploeg na 25 minuten wel uit een corner. In de tweede helft volgden al snel twee doelpunten van Lisse en was de wedstrijd gespeeld. Een kwartier voor tijd werd het ook nog 4-0 voor Lisse.

FC Lisse - Excelsior'31 4-0 (1-0). 

Excelsior'31:
Kok (k), Draganovic, Lubbers (75. Siemelink), David, Vosskuhler, G. ten Hove, Pothast, Gerritsen, Hempenius (80. Aydin), Davina, Ezafzafi (67. Wilens)


Kalender icoon maandag 21 april 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers