Kampioen Excelsior’31 3 doet sportieve plicht en bereikt 50 punten mijlpaal

Foto bij Kampioen Excelsior’31 3 doet sportieve plicht en bereikt 50 punten mijlpaal

Kampioen Excelsior’31 3 doet sportieve plicht en bereikt 50 punten mijlpaal

Klik hier voor 87 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Excelsior ’31 3 – OZC 2 3-0 (2-0)

Verslag door Jacco Vis 
De kruitdampen van het kampioensfeest waren net op tijd opgetrokken, de katers waren uitgeslapen en de nodige hechtingen verwijderd en dus konden we zaterdagmiddag om 14:30 de wedstrijd tegen OZC spelen. Voor de wedstrijd heeft Jan Sanderman nog een “kampioenselftalfoto” geschoten, waarvoor dank Jan.

In de heenwedstrijd tegen OZC schokte Jeroen Dangremond de voetbalminnende wereld door een kopdoelpunt te maken. Iets dat tot dat moment altijd als onmogelijk werd beschouwd, diezelfde wedstrijd was overigens tevens de wedstrijd van de epische misser van Jacco Vis. De legende gaat dat deze beschamende misser de reden was dat hij besloot de tweede seizoenshelft de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en maar verslagjes te gaan schrijven, of het waar is, who knows?

Voor de wedstrijd kregen we overigens nog een bosje bloemen en een kratje bier van OZC als felicitatie voor het behaalde kampioenschap. Zeer attent. De bloemen werden door onze eigen Don Juan Sjors van Gerrisheim vervolgens ceremonieel overhandigd aan onze trouwste supporter Dianne Willems als bedankje voor de onvoorwaardelijke steun.

Opstelling:
René Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Simon Kool, Niek Bakker, Joey Geritsen Mulkes (Arjan Schooten), Luen Mensink, Robert Harbers (Sjors van Gerresheim), Ruben Willems, Jeroen Dangremond, Frank Tijhof (4e), Ties ten Barge

Ondanks dat er voor ons niks meer op het spel stond wilden we er vandaag toch een mooie wedstrijd van maken. Het was immers de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en we konden de 50 punten bereiken. We speelden best redelijk maar het was wel duidelijk dat de echte noodzaak om te winnen er niet echt was bij ons. Het spel kabbelde dan ook in een rustig tempo een beetje voort zonder dat voor een van beide partijen grote kansen ontstonden.

Wij namen echter toch de leiding, de keeper van OZC kwam ver uit zijn goal en stompte de bal weg. Die bal kwam precies voor de voeten van Ruben Willems die de “leren aardappel” subtiel over de keeper in het lege doel tilde. Voor rust kwamen we ook nog op 2-0. Ruben Willems schoot van zo’n 25 meter een vrije trap fantastische op de lat. De bal stuiterde terug het veld in en Frank Tijhof, de spits door het 4e in bruikleen gegeven werd aan het derde, kon vrij inkoppen en zo de 2-0 maken.

Diezelfde Frank Tijhof maakte voor rust nog twee doelpunten maar die werden door de scheidsrechter helaas in beide gevallen geannuleerd. OZC probeerde het wel maar had erg veel moeite om echt gevaarlijk te worden en ze wisten keeper Rene Kamphuis dan ook niet echt te verontrusten met serieuze doelpogingen en dus gingen we rusten met een 2-0 voorsprong.

Na rust zette het zelfde wedstrijdbeeld zich voort. Wij spanden ons niet overmatig in maar wisten mede door een aantal goed ingrepen van Rene Kamphuis achterin de boel dicht te houden. We kregen zelf nog wel een aantal goede kansen maar waren niet bepaald scherp in de afronding. Ties ten Barge wist zijn naam nog wel op het scorebord te krijgen door een te korte terugspeelbal van een OZC verdediger op de keeper te onderscheppen, de keeper te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven, 3-0.

Een kwartier voor tijd kwam reservekeeper Erik Leeuwis nog even binnen de lijnen die daarmee zijn seizoensdebuut maakte voor Excelsior 3. Een beloning voor Erick voor alle trainingen waar hij geheel vrijwillig als schietschijf wilde dienen. Op een aantal terugspeelballen en een paar voorzetten na kreeg hij niet zo veel te doen maar hij verwerkte alle ballen die zijn kant op kwamen uitstekend en wist dus zijn doel schoon te houden. 

Zo eindigde ook de eerste wedstrijd na het behalen van het kampioenschap in een overwinning en hebben we de magische 50 punten grens bereikt. Volgende week vieren we de verjaardag van Zijne Majesteit ‘zeg maar Willy’ Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje- Nassau, Jonkheer van Amsberg en dus voetballen we een weekje niet.

De week erop spelen we de laatste wedstrijd, 'uit' in Zwolle, tegen Be Quick 28

Kalender icoon maandag 21 april 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers