Excelsior'31 A1 handhaaft zich in 3e divisie

Foto bij Excelsior'31 A1 handhaaft zich in 3e divisie

Verslag door Jan Spenkelink

Excelsior’31 A1 heeft zich in de één na laatste speelronde verzekerd van lijfsbehoud, in de 3e divisie. De ploeg liet zich de laatste weken van haar sterkste kant laten zien door met veel discipline en inzet te spelen tegen titelkandidaten als ACV (gelijkspel; ACV scoorde in de 93e minuut de 1-1), d’ Olde Veste (1-3 winst; door goals in de laatste 10 minuten) en afgelopen zaterdag thuis tegen Achilles 1894.

Achilles 1894, winnaar van de 2e periode, had voor aanvang van de wedstrijd nog een theoretische kans op de titel. Het wedstrijdbeeld was zoals verwacht: Achilles speelde prima verzorgd, opbouwend voetbal, maar kreeg op onze helft te maken met een gedisciplineerd, strijdend 11-tal Excelsioren. De 2 grootste kansen waren de 1e helft toch echt voor ons. Helaas ontbrak het geluk om met een voorsprong de rust in te gaan.

We hadden inmiddels begrepen dat onze concurrent voor handhaving Be Quick’28 erg verrassend had gewonnen van de nummer 2: PH. Kortom: we stonden op dat moment fictief op een P/D-plek.

Zoals wel vaker dit seizoen wilden we de 2e helft iets te graag vooruit met de ploeg. Hierdoor worden ruimtes groter en loop je in de 3e divisie het gevaar uitgespeeld te worden. Mede door een aantal frisse wisselspelers konden we toch voor de volle winst gaan. Juist Mark (die vanwege een gewonnen verweer tegen een schorsing toch mocht spelen) zette 8 minuten voor tijd Excelsior A1 op een 1-0 voorsprong. De laatste minuten waren erg spannend, maar de 3 punten bleven zo op De Koerbelt.

Door de overwinning kwamen we automatisch weer boven “de streep” te staan, wat op zich al zorgde voor een feeststemming bij de spelers. Toen een half uurtje later bleek dat Flevoboys verrassend verloren had bij FVC in Leeuwarden, was handhaving een feit.

Terugkijkend moet ik zeggen dat we een pittig seizoen beleven, met veel nederlagen. En dat is een Excelsioor toch niet echt gewend… Dit seizoen dus geen “Ajax van het oosten” of termen in die richting, maar bikkelen voor elk punt. Met medewerking van vooral B1, van A2 en door de positieve steun van het “voetbaltechnisch kader” van onze club (allen bedankt!!!) hebben we inmiddels de klus geklaard.

Voor de doorstroming van getalenteerde jeugdspelers, richting het 1e, 2e en 3e elftal, een belangrijk resultaat.