Zaalvoetballers Excelsior'31 kijken uit naar nieuw seizoen in Topklasse

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 kijken uit naar nieuw seizoen in Topklasse

Samenvatting Excelsior'31 1 - Club HAC 2, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Club HAC met 14-3 gewonnen. Nadat de ploeg drie weken geleden al kampioen was geworden, werd het sterke seizoen nog maar eens luister bijgezet. Door deze nederlaag is Club HAC gedegradeerd en blijft Sparta Enschede in de Hoofdklasse.

Behalve de eer stond er voor Excelsior’31 niet veel meer op het spel. Voor tegenstander Club HAC echter wel. Bij een overwinning zouden ze op de laatste speeldag over Sparta Enschede heen zijn gegaan in de eindstand en zich veilig spelen. Een aantal weken geleden was Club HAC niet op komen dagen in de Reggehal, waardoor deze wedstrijd opnieuw ingepland werd. Doordat Sander Kwintenberg (vakantie), Gilano Samangoen (ziek) en Jan Borghuis (werk) afwezig waren, was Henk Lankamp andermaal aan de selectie toegevoegd. Niet voor niets, want hij werd deze avond topscorer met vier knappe doelpunten.

Vanaf het beginsignaal liet Excelsior’31 het initiatief aan Club HAC. Bij het eerste balcontact was het echter al raak; Maarten Postma soleerde door de verdediging en schoot met zijn chocoladebeen in. Voor de rust stond het al 6-0 en de spelers van Sparta Enschede konden op de tribune in de Reggehal opgelucht adem halen. Na de rust had Club Hac het wel gezien en liep Excelsior’31 eenvoudig uit naar de grootste overwinning van dit seizoen: 14-3.

Komend seizoen zal de zaaltak van Excelsior’31 na zes jaar weer uitkomen in de Topklasse. De spelers en begeleiding bedanken het publiek voor de steun en hopen elkaar na de zomervakantie weer te mogen begroeten.

Doelpunten Excelsior’31: Henk Lankamp 4x, Nathan Oraile 3x, Arnoud Baan 3x, Agassi Daneljan 2x, Maarten Postma, eigen doelpunt

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper) Gerald Keizer, Nathan Oraile, Henk Lankamp, Maarten Postma, Arnoud Baan en Agassi Daneljan.
Coach: John Baas